Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN (Hatay),() - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.
İskenderun Gençlik Merkezi'nin açılışına Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin katıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, İskenderun Gençlik Merkezi'nin kısa sürede tamamlandığını belirterek, "Bu, ucu açık temel atmalarla bizim işimizin olmadığı, tarihini verdiğimiz ve tarihini tuttuğumuz, hatta erkene çektiğimiz bir dönemin, yani verilen sözlerin en kısa sürede yerine getirilmesi anlamına gelen bir icraat, icraat politikasının uygulandığı anlamına geliyor" dedi. Bakan Kılıç, konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte gençlere kestirdiği kurdele ile merkezin açılışını yaptı.
'O BİLGİSAYARLAR BURAYA GELECEK'
Açılışın ardından gençlik merkezini gezen Bakan Kılıç, duvardaki bir kalorifer peteğinin borusun göstererek 'Olmamış düzeltilsin' diye ilgililere talimat verdi. Kılıç, ardından geçtiği bilgisayar odasında bilgisayar olmadığını gördü. Bilgisayarsız bilgisayar odası olmayacağını belirten Kılıç, bilgisayar masasına oturup "O bilgisayarlar buraya gelecek" diyerek beklemeye başladı. Bakanın bu sözü üzerine başlayan koşuşturmanın ardından bilgisayarlar depolardan çıkarılıp bilgisayar odasına getirildi. Bunun üzerine Kılıç, "Tamam hemen açmayın çıkartmayın kim kuracak" dedikten sonra bir gence cebinden kartvizitini çıkartarak "Burada mail adresim var. Bilgisayarlar kurulduktan sonra bana mail at" dedi ve salondan ayrıldı.
Gençlik merkezinde resim sergisi açan öğrencilerle yağlı boya resim yapan Kılıç'a kara kalem portresi hediye edildi.

UA(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)