KİRAZ’DA HALKA SESLENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beydağ ziyaretinin ardından Kiraz İlçesi’ne geçti. Burada ilçenin kadın belediye başkan adayı Saliha Şengül ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ile platforma çıkıp halka hitap etti. Kiraz Kapalı Pazaryeri ve çevresinde toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Bahçeli, "Bizim partimiz hesap partisidir. Bizde hesabını yapmasını bilenler var. Var olan iktidar 51’le gelmişse 51’le de gidebilir. Bazıları, '51’le gelen nasıl 51’le gider?’ diyor. Gazetelerin bir yerlerinde yazılıyor. Bunlar herhalde ilkokul okumamışlar. 51’le gelmişse 49 dışarıda kalır. Daha önce 49 alan 2 arttırırsa 51 olur ve AKP 49’a düşer. Tayyip Erdoğan’ın hesabına dönmeyelim. Başbakan Trabzon’da miting yapıyor ve konuşmasında, 'Buranın fethedilişinin tarihi 1461. Trabzon’un plakası da 61. Hükümet 61’İnci hükümet. O halde oylarda 61 olacaktır' diyor. Adana’da miting yapmış olsaydın ne diyecektin, Adana’nın da plakası 01'dir" dedi.
Türkiye’nin her geçen gün sorunlarla boğuşan bir ülke haline geldiğini savunan Bahçeli, "Eğer iç çatışmaya girilir, toplum ayaklanır ve kardeşler arasında bir kavga çıkarsa, siyasi partilerin hiçbirinin anlamı kalmaz. Siyasi partiler millete hizmet için vardır. Milleti birbirine düşürmek için olamazlar. Birinci tehdit bölücülüktür. İkinci tehdit toplumsal hastalıklar olarak bilinen rüşvet ve yolsuzluktur. Toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi lazım, ortadan kaldırılması lazım, yoksa, kalıcı olursa toplumun her tarafına sirayet eder. Böyle bir durumda toplum çürür, devlet çöker. Allah muhafaza böyle bir temenni olmaz" diye konuştu.
Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Şengül’ü “Ege’nin efesi” diye tanıtan Bahçeli, kadına şiddetin arttığı bir dönemde kadın adayın önemine de vurgu yaptı.
ÖDEMİŞ’TE YAĞMUR ALTINDA KONUŞTU
Kiraz’da halka seslendikten sonra beraberindekilerle Ödemiş’e geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümet Meydanı’nda toplananlara yağmur altında seslendi. Bahçeli, BDP’nin özerklikle ilgili açıklamalarına dikkat çekerek, "2014 yılı özerklik yılı olacağa benziyor. PKK’nın uzantısı olan PYD denen örgüt Suriye’nin karışıklığından yararlanarak batı Kürdistan özerk yönetimini kurmuştur. 'Bu çok tehlikeli. Bunun yarın Türkiye’ye yansıması olacaktır' desek de siyasi iktidar demokratik açılım zırvasında kime ne söz vermişse, Diyarbakır’da kuzey Kürdistan tabirini kullanmıştır. Şarkıcı olduğu şüpheli birini de orada kürsüye çıkartıp, taviz vermiştir. Bu taviz iki gün önce Meclis'te pekiştirilmiştir. Bunlar bölünme provasıdır. Türkiye’yi iç çatışmaya götürebilir. AKP bundan vazgeçmelidir. Bu tavizler veriliyorsa, bunun sonu felakettir ve bu iktidar bunun altından kalkamaz. Bunlara destek veren AKP’liler de altından kalkamaz. Efeler diyarından sesleniyorum; Türkiye’de ne bir insanımızı kaybetmeyi isteriz ne de bir karış toprağı birine vermeyi isteriz. Herkes aklını başına almalı" dedi.
Konuşmasında 17 Aralık sürecine de değinen Bahçeli şunları söyledi:
"17 Aralık 2013 tarihi milletimiz açısından kara bir gündür. Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye’yi felakete sürüklemektedir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunun üstünü örteceği yerde, 'Bana komplo yapıyorlar, yargı yoluyla darbe yapmak istiyorlar' gibi söylemlerle korkulara kapılmasına gerek yok. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele Başbakan’ın önemli bir görevidir. Senin yapacağın tek şey var: Yolsuzluk ve rüşvet kime kadar varıyorsa mutlaka mücadele sürdürülmeli ve sonuç alınmalıdır. Savcılara kıyarak, 8 bin polis memurunu sağa sola atarak, 28 valiyi dağıtarak, hakim ve savcıları kendine yandaş yaparak, nöbetçi hakimler aracılığıyla, 74’üncü gününde bir takım insanları tahliye ederek, 141 kişiden bir kişiyi tahliye etmeyerek, her gün mağduriyeti oynayarak, inlerine kadar ineceğini söylüyor. Ne demek bu. Sen inlerine kadar ineceğin yerde yolsuzluk ve rüşvetin dibine kadar inmişsin. Şimdi de kalkmış televizyonlara bir takım servet konuşmaları yansırken, 'Montajdır’ diyor. Neyin montajı? Başbakan olarak bunu söylemek yetmez. Devletin yönetimi sende, teknoloji buna müsait, ses mühendisleri var, uzmanlar, sanatçılar var. Şöyle bir kulak misafiri olmaları yeter, montaj olup olmadığı anlaşılır. Sonradan bakan olmuş bir şahsiyet Başbakan’ı zulme sevk edecek şekilde orada 'Montaj var' diyor. Sen ne kadar büyük adamsın ne kadar montajı anlayacak adamsın. Bunu söylüyor, TÜBİTAK’tan 7 uzmanı görevden alıyor. Neyi nereden saklıyorsunuz?"
Türk milletinin sabırlı, soğukkanlı olduğunu ama nüfusun yüzde 59’unun yoksulluk içinde olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'de yaşayan 76 milyonun 44 milyonunun açlık sınırında olduğunu söyledi. Yolsuzluk ve rüşvetin kanser gibi olduğunu ve bunların toplumu çürüteceğini anlatan Bahçeli, "Endonezya’dan başlayıp Tunus’a kadar göz gezdirin yeter. Birçok ülkede bakanlar, başbakanlar istifa ediyor. Yolsuzluk ve rüşveti yapanlar korunuyorsa, bu ülkede yiyenlerle yemeyenlerin kavgası başlar; bu çok farklı bir olaydır. Bu iktidar yolsuzluk ve rüşvetle mutlaka mücadele etmeli aksi takdirde önümüzdeki seçimlerde bu iktidar yüzde 51’lik gücünü kaybetmeye başlarsa bunların artık 'birlikte yürüyelim' şarkısı geçerliliğini kaybeder. Bunların yolu kirlidir, bunların yolu çamurlu ve dikenlidir. Tek yol vardır o da Yüce Divan’dır. Bu Yüce Divan’a gidişte, AK Parti’li kardeşlerim siz bunlara ortak olmayın. Ayakkabı kutularınız var mı? Havuzların içinde 630 milyon dolarınız var mı? İnşallah 2015’te 51’le geldiler 51’le gidecekler" diye konuştu.
Bahçeli konuşmasının ardından Tire’nin Gökçen Beldesi’nde halkla selamlaştı. Buradan da Tire Ticaret Odası’na geldi. Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nu makamında ziyaret eden Bahçeli ardından yemek yedi. Bahçeli yemeğin ardından Tirelilere seslenecek.

TH(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)