KÖYLÜLER YOLUNU KESTİ
İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda STK’larla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından beraberindekilerle Kiraz İlçesi’ne gitmek üzere yola çıktı. Güzergahta bulunan Bayındır İlçesi’ne bağlı Pınarlı Köyü’nde, köylüler ellerinde MHP bayraklarıyla Bahçeli'yi karşılayıp, yolu kapattı. Makam aracından inen Bahçeli ile beraberindekiler burada köylüleri selamladı. Yoğun ilgi gösteren köylülerin ikram ettiği çayı içen Bahçeli daha sonra makam aracına binip Kiraz’a doğru hareket etti. Ödemiş İlçesi Kaymakçı Beldesi’nde de köylüleri selamlayan Bahçeli'ye bisküvi ve çay ikram edildi. Ardından Beydağ’da bir konuşma yapan Bahçeli, hükümeti eleştirerek, "Ayakkabı kutularını dolarla doldurmaya gerek yok. Bu ayakkabı kutusu da nereden çıktı, bir türlü anlayamadık. Bunu sandığa giderek çözeceğiz" dedi.
Kiraz'a giderken önce Beydağ İlçesi’nde toplanan partililere seslenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin seçim sürecine dikkat çekti. Bahçeli, "Mahalli idareler seçimlerini yaparken 28 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Bu önemli bir olaydır. Bunun hemen arkasından 12 Haziran 2015 tarihine kadar milletvekilliği genel seçimleri yapılacaktır. Hele hele Türkiye’nin böyle bir siyasi ve sosyal kriz ve bunalım yaşadığı bir ortamda, bu süreç çok önemlidir. Türkiye’de önemli krizlerin sebepleri vardır. Ekonomik kriz çok önemlidir, bu krizin istikrarsızlaşmaya dönüşmesi halinde Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşanmıştır. İkinci olarak da Meclis'te seçilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi büyük bir krize yol açmıştır. Cumhurbaşkanı kısa sürede seçilmediği takdirde, ülkede başka türlü siyasi krize sebebiyet verir. İşte şimdi böyle bir anlayışta dünden bugüne baktığımızda, bu milletin evlatları olarak, değişik siyasi partilerin kurucusu, destekçisi olabiliriz, birbirimizi sevip saymalı ve seçim bittikten sonra da aynı şekilde devam etmeliyiz. Siyasi olayları bir krize dönüştürmeden Türkiye’yi belli bir gelişmişlik seviyesine, bin yıllık kardeşliğe taşıyabilecek bir ortamı düşünmeliyiz" diye konuştu.
'MUTLAKA SANDIĞA GİTMELİYİZ'
30 Mart yerel, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin siyasetin yeniden şekillenmesi için fırsatı vereceğini kaydeden Bahçeli, "Siyaseten önündeki iki olayın bulunması hali mahalli idareler seçimlerine önem kazandırmakta ve oradan ortaya çıkabilecek bir sonuç diğerlerini de etkileyecektir. Mutlaka sandığa gitmeliyiz. Çünkü mahalli idareler seçimleri 1 oyla da kazanılır, 1 oyla da kaybedilir. Büyükşehir belediye başkanlığı 16’dan 30’a çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’ne iktidar nasip olursa, kapatılan ne kadar belde belediyesi varsa alayını açacağız. Son yasayla büyükşehirin sorumluluğu artmıştır. Beydağ’a vali kaç kez geldi, hiç görebildiniz mi? Yarın belediye başkanı da öyle olursa Beydağ’ın İzmir’e bağlanmasında bir fayda var mı? Bu nedenle Murat Taşer Bey'i büyükşehir belediyesine aday gösterdik. Büyükşehirle birlikte çalışması ve birbirleriyle anlaşması için de biz Beydağ Belediye Başkan adayı olarak Sayın Alaeddin Topçu Bey'i takdim ettik" dedi.
'ETNİK VE MEZHEPSEL TEMELLİ AYRIMCILK ÜLKEYİ BÖLER'
Türkiye’nin 11 yıldan bu yana AK Parti tarafından yönetildiğini, ancak bu sürecin sonunda ülkenin kargaşa içine düştüğünü ileri süren Bahçeli, bu kamplaşma ve kutuplaşmanın devam ettiği takdirde Türkiye’de bir kavga ve çatışmayı da beraberinde getireceğini söyledi. Suriye’nin durumunu hatırlatan Bahçeli bu ülkede 130 bin insanın hayatını kaybettiğini, 2 milyon insanın Suriye’yi terk ettiğini, 700 binin Türkiye’ye geldiğini, bir kısmının da İstanbul’da dilencilik yaparak geçimini sağladığını anlattı.
Hangi partiden olunursa olunsun Türkiye’ye sahip çıkılmasının zorunlu olduğunu belirten Bahçeli şunları söyledi:
"Bin yıldan beri kardeşçe yaşıyoruz. Hangimiz hangi hakka sahipse Güneydoğu’daki vatandaşımız da o hakka sahip. O bölgedeki arkadaşlarımız bunlar gibi düşünmüyor. Ama birileri Kuzey Kürdistan özerk yönetimini oluşturmak için bir ihanet içine düşüyor. İhanetin farkında bile değil. 3-5 tane oy için gelecekte çok büyük tehlikelere giriyoruz. Bu bölünme tehdidi yarın gelişirse Allah muhafaza Türkiye’de çok şeyler olur. Herkes aklını başına almalı. AKP bunun altından kalkamaz. Etnik temelli ve mezhep temelli bir ayrımcılık ülkeyi böler ve parçalar. Buna dikkat etmemiz lazım. Hele demokrasi adına, insan hakları adına, özgürlükler adına bu yapılıyorsa, bunların her biri güzel kavramlardır ama yanlış kullanılırsa, her tarafa yerleştirilmiş patlamaya hazır mayındır."
'AYAKKABI KUTUSU NEREDEN ÇIKTI?'
Konuşmasında, 17 Aralık'tan sonra yaşananlara da dikkat çeken Bahçeli, "17 Aralık’tan bu yana başlayan yolsuzluk ve rüşvet tartışması gittikçe geriliyor. Bu tartışmalar birbirlerine hakaret etmeye kadar, Türkiye’nin istikrarı ve huzurunu bozacak bir noktaya geliyor. O sebepten dolayı yolsuzlukla mücadeleden vazgeçilmemesi lazım. Adalete güvenilmesi lazım. Kim haklı kim haksız bunu tartışmak yerine adalete gidip orada yolsuzlukla mücadeleyi sonuna kadar gitmeli. Kime kadar ulaşırsa ulaşsın gereği yapılmalı. Eğer varsa böyle bir olay cezasını çekmeli. Birileri kalkıp milyon dolarlarla havuzun içinde oyun oynamasın. Ayakkabı kutularını dolarla doldurmaya gerek yok. Bu ayakkabı kutusu da nereden çıktı, bir türlü anlayamadık. Eğer para taşınacaksa başka türlü şeyler var. Ama bu ayakkabı kutusu ne, anlayamadık. Bunu sandığa giderek çözeceğiz. Kim ne dese, 'Bana komplo yaptılar montaj yaptılar' diyorsun. Ne olduğunu biz de merak ediyoruz. AKP’nin oyunu aşağıya çekmeliyiz. Bundan ders çıkartırlarsa önümüzdeki günler çok daha güzel olur. Ama çıkartamazlarsa çok kötü, felakete gidiyoruz. Diktatörler, 33 yıl millete zulüm etmiş insanlar dahi yolsuzluğa bulaştıktan sonra gitmişlerdir. İşte, Mısır, işte Tunus. Türkiye böyle olmamalıdır."
'İŞTE BENİM EVLADIM'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beydağ’dan sonra Kiraz İlçesi'ne geçti. Yol boyunca köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bahçeli, birçok yerde makam aracını durdurup halkla sohbet etti. Kiraz şehir turunun ardından halka hitap edeceği pazar yeri meydanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin tek kadın belediye başkan adayı Saliha Özçınar Şengül’ü "İşte benim evladım Saliha kızım" diyerek tanıttı. Bahçeli konuşmasına Kirazlılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Ülke gündemine değinerek konuşmasını sürdüren Bahçeli, seçimlerin önemini vurguladı.
Bahçeli'nin yanından ayırmadığı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Özçınar Şengül, yoğun ilgi gördü.
Tufan HAMARAT/İZMİR, ()

TH(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)