İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memeleketi Osmaniye'deki seçim yarışını MHP'li Kadir Kara kazandı. Kara'nın ikinci kez kazandığı seçimde MHP, 6 ilçeden sadece 3'ünü alabildi.
Kadir Kara, 2009 seçimlerinde MHP'den aday olarak kazandığı Osmaniye Belediye Başkanlığı koltuğunu bu seçimde de koruyarak, kentte üst üste 2 dönem seçim kazanan tek aday olarak bir ilke imza attı. Kara'nın yüzde 47 ile birinci olduğu seçimde Ak Parti'nin adayı Avukat Mehmet Gürbüz yüzde 37 ile ikinci, CHP'nin adayı Haydar Aktürk yüzde 10'luk oy oranı ile üçüncü oldu.
Kara'nın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından MHP'liler araçlarla kent merkezindeki caddelerde zafer turu atarken, İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki seçim bürosu önünde de davullar eşliğinde kutlamalar yapıldı.
BU, BÜYÜK BİR ZAFERDİR
MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel ve Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu ile birlikte alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Kadir Kara, "Osmaniye için 'Kadir bilir' demiştik, sağ olsun Osmaniye vefasını, kadirşinaslığını ve emeğe saygısını gösterdi. Osmaniye tarihinde ilk kez bir Belediye Başkanı'nı üst üste 2'nci kez seçme lütfunu gösterdi. Bu büyük bir başarıdır. Bu büyük bir zaferdir. Ancak şahsımızın bu büyük zaferde payı, okyanustaki bir damla gibidir. Bu başarı, çalışmanın, planlamanın ve kent yönetimine profesyonel bir bakış getirmenin ürünüdür" diye konuştu.
HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIZ
Konuşmasının devamında MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'ye de güveninden dolayı teşekkür eden Kara şunları söyledi:
"Bu seçimde bize oy vermeyen, kendi destekledikleri adayları kaybettiği için şu anda üzülen, kahrolan hemşerilerim üzülmeyin, sevinin. Başınız dik olsun. Bu bir hizmet yarışıdır. Sizler, desteklediğiniz adaylarla bu kentte demokrasi kültürüne katkıda bulundunuz. İnandığınız değerler ve insanlar uğruna emekler harcadınız, çabaladınız. Sizleri de takdir ediyorum ve hepinizle gurur duyuyorum. Sizlere karşı durmak bir yana, 'Nerede hata yaptık da bu arkadaşlarımızın gönlüne giremedik, hizmetlerimizi anlatamadık' diye kendime kızıyorum. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık hizmetlerimizi yine birlikte yapacağız ve kapı kapı anlatacağız. Artık seçim bitmiştir. Osmaniye tercihini gelişmekten, büyümekten, değişimden yana kullanmıştır. Artık 'O partiden, bu partiden, oralı, buralı ayırımı' bitmiştir. Şimdi söz konusu olan Osmaniye ve yeni Osmaniye vizyonudur. Seçim sürecinde de her daim söylediğimiz gibi, bizim bu kentle ilgili hizmetin ötesinde hayallerimiz var. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, biz herkesin belediye başkanı olacağız. Ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız. Ötelemeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz."
KARA, AK PARTİ'NİN SANDIĞINDAN DA BİRİNCİ ÇIKTI
Kadir Kara seçimi kazanırken, adayların oy kullandıkları sandıklarda da ilginç sonuçlar çıktı. 1093 nolu sandıkta oyunu kullanan Kadir Kara, seçimde olduğu gibi kendi sandığından da birinci çıktı. Geçerli 264 oydan 127'sini Kadir Kara alırken, sandıktan Ak Parti'nin adayı Mehmet Gürbüz 69, CHP'nin adayı Haydar Aktürk 64 oy aldı. Gürbüz'ün oy kullandığı 1325 nolu sandıkta da Kadir Kara birinci çıktı. Geçerli 263 oyun 126'sını Kadir Kara, 84'ü Mehmet Gürbüz, 39'unu Haydar Aktürk aldı. Kara, Aktürk'ün oy kullandığı 1094 nolu sandıkta ise ikinci oldu. Sandıktaki geçerli 294 oyun 92'si Haydar Aktürk, 91'ini Kadir kara, 50'sini ise Mehmet Gürbüz aldı.
BAHÇELİ'NİN DOĞDUĞU İLÇEYİ DE MHP KAZANDI
Osmaniye'yi alan MHP, ilçelerden ise üçünü kazanabildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin doğduğu yer olan Hasanbeyli İlçesi'nde MHP'li Alpaslan Koca kazanırken, Bahçe'yi Ak Partili İbrahim Baz, Düziçi'ni Ökkeş Namlı, Kadirli'yi MHP'li Ömer Tarhan, Sumbas'ı MHP'li Mustafa Nuri Nuhoğlu, Toprakkale'yi ise CHP'li İbrahim Demirci kazandı.

İE(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)