BAHÇELİ, ERGENE VE ÇORLU’DA HALKA HİTAP ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ’da ki mitingin ardından Ergene ve Çorlu ilçelerinde halka hitap etti. İlk olarak Ergene İlçesi’ne gelen Bahçeli, havanın yağışlı olması nedeniyle burada konuşmasını kısa tutarak partililerin sandıklara sahip çıkmasını istedi. Bahçeli, partisinin Ergene Belediye Başkan Adayı Mehmet Cebeci’yi tanıttıktan sonra Çorlu İlçesi’ne gitti.

"BÜYÜK SORUNLARIMIZ VAR"

Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Devletı Bahçeli, "Çok büyük sorunlarımız var. Türkiye’nin milli değerleri, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uzun süreden beri tehdit altındadır. Bin yıllık kardeşliğimiz parçalanmak üzeredir. Refah seviyemizi yükseltemedik, gelir dağılımındaki adaletsizliği minimum seviyeye düşüremedik. Erdoğan, her şeyi kendisine bağlamış. Kala kala bir yargı kalmış. HSYK’yı kuşatmış. Silivri’de Balyoz Davası gibi bir fırtına, bir zulüm uygulamış. Erdoğan’ın adaleti de değiştirmesiyle yavaş yavaş otoriter diktörlüğe giden bir yola girmiştir Türkiye. Medyayı da yanına alınca bu güç ve güç alanını oluşturma ihtirası insanları yoldan çıkartıyor. Güç akılla birlikte olursa anlam kazanır. Akılsız güç felaket getirir. Gençlerimiz çok zeki, Türkiye’nin dinamizmi, ülkenin geleceği. Ve yaş grubu itibariyle de 2023 yılının yöneticisi olacak olan gençler. Siyasete atılırlarsa ülkeyi bunlar yönetecek. Ticarete atılırsa, Türkiye’nin girişimci gücü onlar olacak. Ve hangi alanda onlara güvenirse ülkenin geleceğini göreceksiniz. İşte bu gençler bize bir mesaj veriyor. Ve bu gençler, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim öncesi vaatlerine ve seçim sonrası yaptıklarına bakarak bize diyor ki; 'Bu Adalet ve Kalkınma Partisi değil bu Aldatma ve Kandırma Partisi’dir'" dedi.

“17 ARALIK 11 YILLIK AK PARTİ’NİN YÜZ KARASIDIR”

Devlet Bahçeli, 17 Aralık’ın kara bir gün olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"17 Aralık 11 yıllık AK Parti’nin yüz karasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurtuluşu kalmamıştır. Ne kadar saklamaya çalışırlarsa çalışsınlar bunu saklayamayacaklar, üstünü örtemeyeceklerdir. Çünkü bu konu halkın hafızasına çizilmişse ondan kurtuluş yok. Devleti, toplumu çürütmeyin. Ya bu yolsuzluk operasyonlarını devam ettirecek, ya da şimdiki aklıyla devam ederek bunları reddedecek. O bunları reddettikçe her gün yeni bir şey çıkıyor. Gözü doymuyor. Yetimin, öksüzün hakkı üzerinden zenginleşen bu zavallılar 630 milyon doları havuzda topluyor. Haram üzerine iş kuruluyor. Milletle dalga geçiyor. İktidarın ve STK’ların hepsinin görevi bunların kökünü kazımaktır. Eğer bunların kökünü kazırsak temiz toplum oluruz. Temiz toplum olursak temiz siyaset yaparız. Bunun için de temiz siyasilere ihtiyacımız var. Allahtan korkmaz adamlar 44 milyonun yoksulluk içinde olduğu bir dönemde 100 milyon doları nasıl havuza atıyorsunuz? Bu iş adamları bir avuçtur, bu iş adamları haram üzerine kurulmuştur. MHP’ye iktidar nasip olursa, bunların yedi sülalesinden hesap sorulacaktır."

Bahçeli, konuşmasının ardından Çerkezköy İlçesi’ne hareket etti.

MEHMET YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),()–

MY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)