MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter hesabından yaptığı açıklamada; 'amaç için her yolu meşru görenler, amacın meşru olup olmadığını zahmet edip sorgulamışlar mıdır? İnternete deli gömleği giydirenler, twitter kuşunun kanadını kıranlar, ifade özgürlüğünü yontanlar yasaları kullansalar da meşru mudurlar?' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter hesabından gündeme dair açıklamalar yaptı. Devlet Bahçeli, gündemdeki internet düzenlemesine ilişkin attığı tweet ile, yasayı eleştirdi. MHP lideri Bahçeli, 'amaca ulaşmak için her yolu meşru görenlerin, şartlara göre karakter nakli yapanların insani vasıflar açısından fukara olduğu bir gerçektir' diyerek, 'Kanunlarla açık kapatanların, güç ve yetkiye dayanarak yalana ve yanlışa terzilik yapanların mahşeri vicdanda meşru görülmesi mümkün müdür?' sorusunu yöneltti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklaması şöyle; 'Dürüstlük; hayatta sahip olacağımız en önemli erdemlerden, en mühim soylu özelliklerden birisidir. Ahlak; beden mülkümüzün manevi zırhı, ruh binamızın kandili, gönül dünyamızın kılavuz kaptanıdır. Akıl; korkunun panzehiri, şüphenin ilacı, bilinmezliğin anahtarı, önyargıların kazanıdır. Şahsiyetli olmak, olaylar karşısında değişken tavır ve irade göstermemek tutarlılığın alametidir. Doğru olmak, doğru işler yapmak, doğru durmak, haktan ve hakikatten yana taraf olmak nimettir, lütuftur, güzellik doruğundaki nurdur. Tarihin akışına gönül penceresinden baktığımız, kalp gözüyle nazar ettiğimiz, vicdan merceğinden müdahale ettiğimiz sürece sorun yoktur. Amaca ulaşmak için her yolu meşru görenlerin, şartlara göre karakter nakli yapanların insani vasıflar açısından fukara olduğu bir gerçektir. Peki, amaç için her yolu meşru görenler, amacın meşru olup olmadığını zahmet edip sorgulamışlar mıdır? İnternete deli gömleği giydirenler, twitter kuşunun kanadını kıranlar, ifade özgürlüğünü yontanlar yasaları kullansalar da meşru mudurlar? Kanunlarla açık kapatanların, güç ve yetkiye dayanarak yalana ve yanlışa terzilik yapanların mahşeri vicdanda meşru görülmesi mümkün müdür? Ayna ile terazi birisi incinecek yahut utanacak diye doğrudan şaşar, doğruya ilgisiz kalır mı? Defteri soldan yazılanlar, Levh-i Mahfuz’a isimleri kapkara geçenler herhalde bu sorular üzerine kafa yoruyordur. Zulümle abat olunamayacağı gibi yalanla hüküm sürülemez, çirkeflikle var olunamaz, çirkinlikle ayakta durulamaz. Kanundan kaçmanın sonu olmadığı gibi, adaleti bastırmakla ve gölgelemekle de adam olunamaz, bundan hayır görülemez. Düzgün yontulmayan odundan, zamanında ekilmeyen tohumdan, vaktinde açmayan tomurcuktan hiçbir fayda gelmemiş, gelmeyecektir. Ve maya tutmuş hamurun, kök salmış fidanın, başarıyı hak etmiş bir fikrin önünde hiçbir şey tutunamaz. İhanet ve yalan hakimiyet kurup zamana oynasa da makus sonları her zaman bellidir ve o da; kaybetmektir.'

BY (RT)