Tufan HAMARAT/AYDIN, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin yolsuzluk ve rüşvet tüneline girdiğini savundu, “Buradan sağ salim çıkması gerekir, Eğer bu tünelde kalırsa toplumda çürümüşlülük baş gösteriyor demektir. 17 Aralık 2013 tarihi Türk milleti için kara bir gün olmalıdır. Bu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy verenleri deği,l ama yöneticileri açısından yüz karası olmalıdır” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iki günlük seçim programı kapsamında bugün Aydın’a geldi. İki gün boyunca seçim bürosu açılışları yapıp partililerle buluşacak olan Bahçeli’yi, Selçuk Pamucak Kavşağı’nda aralarında MHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak’ın da bulunduğu bir grup partili karşıladı. Partililer tarafından Bahçeli’nin Kuşadası’na giderken kullanacağı güzergahta yaklaşık 50 araçlık konvoy oluşturuldu.
Kuşadası Meteoroloji binası karşısındaki alanda toplananlara seçim otobüsünden seslenen Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Yerel seçimlerin önemine değinen Bahçeli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak ile Kuşadası Belediye Başkan adayı Mahmut Kazancıoğlu’nu tanıttı. Oy çalınmalarına karşı dikkatli olunmasını isteyen Bahçeli, “Bütün siyasi partilerimizden dileğimiz odur ki sandık görevlileri mutlaka sandık başında olmalı. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim de sabahın erken saatlerinden itibaren sandığın başına gitmeli, hangi partili olursa olsun yardımcı olmalı ve sandıktan çıkacak oylara dikkat etmeli. Öyle bir seçim yapalım ki meşruiyeti tartışılmasın. Üç seçim var, bu üç olay üst üste bir doğru üzerinde birleştirilebilirse Türkiye’nin geleceğinde siyasetin yeniden şekillendirilmesi imkanı doğabilir” dedi.
AK Parti’nin yaklaşık 11 yıldır tek başına iktidarda olduğunu hatırlatan Bahçeli, işsizlik sorununa bir çözümün bulunamadığını, 76 milyonluk nüfusun 44 milyonunun yoksul olduğunu, bunlardan 13 milyonun ise şiddetli yoksul olduğunu belirtti.
“AHLAKSIZLIK, ASAYİŞSİZLİK VE ADALETSİZLİK”
AK Parti’nin 11 yıllık iktidarının genel görünümünün açlık olduğunu dile getiren Bahçeli, “Buna ek olarak ahlaksızlık, asayişsizlik ve adaletsizliktir. Oy veren büyük bir kitle adaletli bir paylaşıma sahip değil. Ama partiyi yönetenler büyük rantlarla, büyük bedellerle zenginliğin üstüne taşmış bir grup ise Adalet ve Kalkınma Parti’sinin adalet kavramı çürümüştür. Bir avucu kalkındırmıştır, büyük çoğunluğunun hala gelir seviyesi artmadı, borçları bitmedi, hayat seviyesi güzelleşmedi. O zaman Adalet ve Kalkınma Partisi’ni birlikte düşürmekte fayda vardır” dedi.
TÜRKİYE YOLSUZLUK VE RÜŞVET TÜNELİNE GİRDİ
Konuşmasında, 17 Aralık”ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Bahçeli, “Türkiye yolsuzluk ve rüşvet tüneline girmiştir. Buradan sağ salim çıkması gerekir, Eğer bu tünelde kalırsa toplumda çürümüşlülük baş gösteriyor demektir. 17 Aralık 2013 tarihi Türk milleti için kara bir gün olmalıdır. Bu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy verenleri değil ama yöneticileri açısından yüz karası olmalıdır. Bir ülke 86 günden bu yana yolsuzluk ve rüşveti tartışıyor. Hani tek başına iktidardı. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmiş olsaydı ve Başbakan bunun üzerine kendisi gitseydi, zannedersem bu millet bunu da takdirle karşılayacaktı, desteğine devam edecekti. Ancak Başbakan Erdoğan yolsuzluk ve rüşvete kayıtsız kalmıştır. Başbakan Erdoğan ilgisini başka alanlara doğru çekmiştir. Kendisine saldırıda bulunulduğunu ve bir takım darbecilerin türediğini belirtip 86 günden bu yana provokasyon yapmıştır. İşte bu Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi hatası olmuştur, tükenmiştir. Yeniden seçilmesi kalmadığı görülmüştür. Bu milleti huzurlu bir hale getirmesi için bir yol bulması lazım. Bu da toplumun her kesimindeki insanları, savcıları hakimleri çağırıp yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmeli” diye konuştu.
17 Aralık operasyonunu yapan savcıya Başbakan’ın “Haydi savcı Silivri’de ne yaptıysan burada da onu yap’ demesi gerekiyor. Ama o ne yapıyor? Kendisiyle düşünce paralelinde olmayan kim varsa paralel devletin adamı ve hain böyle bir saçmalık olabilir mi?” diye konuştu.
PROVOKASYONLARA GELMEYİN
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen konuşmalarla ilgili de konuşan Bahçeli, “Allah vere de o konuşmalar montaj ola. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na bu rezalet yakışmaz. Bu yolsuzluğun üzerine gidilmeli. Gidilirken de toplumsal hareketliliği özendirerek bazı provokatör ve kışkırtmalarla toplumu birbirine düşürecek davranışlardan, kışkırtmalardan, çatışmalardan uzak kalmalıyız. Bunun örneklerini çok gördük, Tunus, Mısır ve Ukrayna’daki çatışmalar devam ediyor. Türkiye böyle olayların yaşandığı bir ülke olmamalıdır. Türkiye kardeş kavgasının içine girmemelidir. Bunun çaresi seçimdir. En yakın seçim 30 Mart’tır. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş arkadaşlarım, ya bu Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna edin yalan yanlış hakaret dolu konuşmalarından vazgeçsin, halkı tahrik etmesin, Muş’ta Bitlis’te, Ağrı’daki konuşmaları dinleyip de kabul ediyorsanız sözümüz yok. Doğacak her olayın muhatabı sizler olursunuz. Ama bunları kabul etmek mümkün değil diyorsanız, başta siz olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan’a bir uyarı vermek gerekiyor. Ona yüzde 51’den aşağıya düştüğünü hissettirmeliyiz. Ülkemizi yakabilecek davranışlardan uzak durulmalıdır. Çünkü bu ülke bizimdir. Etnik köken ve mezhebiniz ne olursa olsun ulu çınarın dalları ve kollarınız” dedi. Bahçeli konuşmasının ardından, Söke’ye hareket etti.

TH(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)