CHP’Lİ BAŞKANLAR KARŞILADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Burdur’da günü Burdur Belediyesi Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmayla tamamladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Yardımcıları Şefkat Çetin, Zühal Topçu’nun program boyunca eşlik ettiği MHP Lideri Bahçeli’yi belediyenin konferans salonuna girişte Burdur Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman karşıladı.

ABDULLAH GÜL’E MANEVİ BASKI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için büyük önem arz ettiğini kaydeden Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan kendi istikbali için bir yandan milletvekillerini baskı altına almakla, algı yönetimiyle kamuoyu oluşturmakla, Anayasa’da ikinci defa seçilme şansı olacak olan Abdullah Gül beyin cumhurbaşkanı aday olmasına ‘Ben sana bir kardeşlik yaptım. Şimdi sıra sende’ diyerek onu manevi baskı altına almaya çalışmıştır” diye konuştu.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmayacağını, olmaması gerektiğini dile getiren Bahçeli, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı milletçe benimsenir, tercih edilirse Recep Tayyip Erdoğan’ı arayın ki bulasınız” dedi, sözü 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına getirdi.

ÜLKÜCÜLERDEN İHSANOĞLU’NUN HESABINA 9 TL

‘İlle de Recep Tayyip Erdoğan’ gibi siyasi parti kamplaşması içinde inatlaşmanın gereği olmadığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

“Çünkü Erdoğan başbakanlıktan ayrılmadan cumhurbaşkanlığı adaylığını sürdürmüştür. Üç aday var. Üçü de bu memleketin evladı. Bir tanesi devletin tüm imkanlarıyla, bütün sermaye gruplarıyla, bütün havuzdaş arkadaşlarıyla, bütün ihalelerle, onların yüzdeleriyle yarışın içinde, öbürleriyse bir banka hesabına 5 lira, 10 lira 2 lira vermek suretiyle toplanan bir parayla bu yarışa girmektedir. Şimdi MHP 4 Ağustos’ta saat 09.00’dan itibaren her saat başı 9 TL olmak üzere en maksimum 18.00’e kadar ülküdaşlarından 9 TL istemektedir, Ekmeleddin İhsanoğlu beyin hesabına. Bu ülkücünün helal parasıdır. Cep harçlığıdır. Bu ülkücünün ‘Ben varım, Türkiye’yi satmam sattırmam’ demesidir. ‘Benim 9 liram havuzu dolduran alayına bedeldir’ demektir. Benim 9 liram Erdoğan ailesine haramın hesabını sorabilecek bir yolun açılması demektir.”

HIRSIZLIĞI İÇİNE SİNDİRDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı gün kala çatıda yer alan herkesi Burdur’da İhsanoğlu’nu tanıtmaya çağırdı, “Recep Tayyip Erdoğan gibi tanınacaksa hiç tanınmasın. Çankaya’nın havuzunda orada dolar ve Euro bulunamaz. Çankaya’ya yalın ayak girilemez. Herkes ayakkabısıyla gelir ama ayakkabı kutusu ararsanız bulamazsınız. Başbakanlıktaki gibi ‘Biz havaalanı yapacağız’ diyerek ihale ve yolsuzluk kokusu taşıyan ne iş varsa Çankaya’nın kapısından giremez. Erdoğan diyor ki ‘Biz onları orada da yaparız.’ Yani Kamu İhale Kurumu’nun bir şubesini açıyor” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ı ‘hırsızlığı içine sindirmekle suçlayan Devlet Bahçeli, “Haram yemezse o gün karnı doymayacak. Buna bir son vermemiz lazım” dedi.

Devlet Bançeli, buradaki konuşmasının ardından karayoluyla Ankara’ya gitti.

FOTOĞRAFLI