MERZİFON MİTİNGİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tokat mitinginin ardından karayoluyla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne geldi. Partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, 17 Aralık operasyonu üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 17 Aralık 2013 operasyonuyla 41 kişinin tutuklandığını hatırlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmaları tapelerini hatırlattı.
Bahçeli, Ak Parti'ye oy verenlere seslenirken, "Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Değişik siyasi partilerde olabiliriz ama önce ülkem, sonra milletim, sonra partim anlayışıyla hareket ettiğimizde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticilerine şunu söyleyiniz. Tam 85 gün önce 17 Aralık 2013 tarihinde bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmuş. Bu operasyonda 41 kişi tutuklanmıştır. Bunların içerisinde kimler bulunmaktadır. Belediye başkanı vardır, genel müdür vardır, Halk Bankası'nın. Dört tane bakan ve çocukları vardır. İran'dan gelmiş 29 yaşında bir uşak vardır" dedi. Parti
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun komplo olduğuna ilişkin iddianın inandırıcı olmadığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Genel müdür kalkmış ayakkabı kutusunun içerisine 4.5 milyon dolar para saklıyor. Olacak şey mi yani. Hangimizin aklına gelir? Bir de bunun hayır işleri için toplandığını söylemek bir başbakana yakışır mı? 4 tane bakanın çocuklarının evinde 7 tane kasa var. 7 kasadan çok sayıda dolar ve euro var. Bunlarla ilgili olarak bir de kollar yoruluyor, bu genç kardeşlerimin birde para makinesi almışlar. . Eğer bunların hepsi yalansa bunların hepsi iftira ise bunların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bir komploysa, o zaman sayın başbakan 85 günden bu yana kimseden şikayet etme. Kimseye hakaret etme, kimseyi suçlama. Sen etrafına bir bak. Bunlarda böyle bir hal varsa o zaman kollarından tut karakola kadar götür, komiser beye de ki, 'Al bunları ne ediyorsanız edin' de. Ama bunu yapmıyor, hala inkar ediyor."
TRT ÇEKSİN BAKALIM BURASI MONTAJ MI?
Başbakan Erdoğan'ın televizyon programlarını ve mitinglerini de eleştiren Devlet Bahçeli, "85 gündür il il dolaşıyorsun, televizyona çıkıyorsun, sabaha kadar da yine konuşuyorsun. Peki niye 'yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gideceğim, nereye kadar varırsa varsın kökünü kazıyacağım' niye demiyorsun" diye sordu.
Bahçeli, Ak Parti mitinglerinde TOKİ'nin imkanlarının kullanıldığını ve taşıma kalabalıkların olduğunu ileri sürerek " Şimdi Merzifonlulara soruyorum; aramızda taşıma var mı? Aramızda montaj var mı? TRT çeksin bakalım burası montaj mı?" dedi.

Nedim KOVAN - Sinan HARMANCI- Fehmi UMAN/MERZİFON (Amasya), () -

YK,NK,SH(MS/ESM) (FOTOĞRAFLI)