Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/KASTAMONU, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği 13 yerden 4'ünde seçimi MHP'nin kazandığını hatırlatarak, "Şimdi arkadaşlarımız yeniden başarı sağlamak için gayret göstermektedir. Ancak seçimler iktidar baskısı altında yapılmaktadır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'nde yapacağı miting öncesi, 30 Mart'ta seçimleri MHP'nin kazandığı Ağlı, Küre, İnebolu, Bozkurt ilçe belediyelerini ziyaret etti.
KARŞILAMA KUYRUĞU
Bahçeli'yi ilk ziyaret ettiği yer olan Ağlı Belediyesi önünde partililer ve vatandaşlar karşıladı. Yoğun ilgi gören Bahçeli, Belediye önünde uzun kuyruk oluşturan onlarca kişiyle tek tek tokalaştı. Bazı kişiler de Bahçeli'nin elini öptü. Bahçeli, ardından Belediye Başkanı Şahin Çolak'tan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çıkışta belediye önünde toplanan halka hitap eden Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin çok zor şartlar altında gerçekleştirildiğini, seçim sonuçları üzerinde uzun süren tartışmalar olduğunu söyledi.
Çok sayıda itirazın seçim kurullarında karşılık bulduğunu ve 13 yerde seçim yenilemeye gidildiğini, bunlardan 4'ünde MHP'nin seçimi kazandığını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti:
"İtirazlarla, haksız yorumlarla, sayımlarla seçim yenilenmesine doğru sürüklenmiştir. Bazı illerde de çok az oy farkıyla seçim kaybedilmiştir. Şimdi arkadaşlarımız 1 Haziran'da yapılacak olan seçimde başarı sağlamak için gayret göstermektedir. Ancak seçimler iktidar baskısı altında yapılmaktadır. Seçimler halkımızın önünde birçok engeller çıkartılarak yapılmaktadır. Buna rağmen Ağlı'da olduğu gibi arkadaşlarımız ve halkımız bütün bu baskılara rağmen inşallah hayırlı sonuçlar elde edeceklerdir. Kastamonu Çatalzeytin'de de bu seçim gerçekleştirilecektir. İnşallah orada belediye başkanlığını tekrar kazanmak suretiyle yolumuza devam edeceğiz."
30 Mart seçimlerinin çok zor geçtiğini, her imkanın iktidar lehine kullanıldığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:
"Bütün bunlara rağmen, bütün bu engellere, baskılara, yanlış uygulamalara rağmen halkımız yaşanan olayları iyi değerlendirdiği içindir ki AKP'yi 2 milyon 100 bin oy kaybına uğratmıştır. Bu baskılar altında siz değerli halkımızın desteğiyle, dava arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle MHP 30 Mart seçimlerinin tek galibi olarak çıkmıştır. Ve 2 milyon 300 bin oy artışıyla, yüzde 17.76 oy oranıyla Türkiye'de seçim sonuçlarında belirleyici olmuştur."
Kastamonu'da da MHP'nin önünü kesmek için her yolun denendiğini savunan Bahçeli, "Sonuçta çok az bir farkla Kastamanu Belediye Başkanlığı başka bir siyasi partiye geçmiştir. Bunlar bizi yıldırmayacaktır. MHP'nin hizmetleri unutulmayacaktır. Bir gün gelecek, 'Siz haklıydınız, siz layıktınız siz tekrar Kastamonu'nun emanet edileceği siyasi anlayışa sahipsiniz. 5 yıllık hizmetten sonra şimdi tekrar hakkınızı iade ediyoruz' diyeceklerdir. Böylelikle Kastamonu'daki MHP'nin siyasal başarıları devam edecektir" diye konuştu.
Bahçeli, daha sonra Küre'ye geçerek belediye ve esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından da İnebolu'ya geçen Bahçeli, Belediye Başkanı Engin Uzuner'i ziyaret etti ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bahçeli, burada da belediye önünde toplanan halka hitaben kısa bir konuşma yaptı.

GG,CT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)