'TÜRKİYE'NİN ZEHRİNİ ALMANYA'DA AKITTI'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Çatalzeytin İlçesi'ndeki mitingde yaklaşık bin kişiye hitap etti. Başbakan Erdoğan'ın Avrupa'da yaşayan Türkler üzerinde baskı kurmaya çalıştığını savunan Bahçeli, şöyle dedi:
"Almanya'ya giden Başbakan, Türkiye'deki kamplaşmaya, cepheleşmeye, gerileşmeye nasıl şahit oluyorsak, aynısını Avrupa Türklüğü olarak nitelendirilen Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız üzerinde yapmaya çalışmıştır. Etnik temelli ayrımcılığı mezhep temelli parçalanmaya doğru sürükleyerek, Türkiye'nin birliği ve dirliğini nasıl burada sarsmışsa Almanya’da yapılan toplantılarda oradaki vatandaşlarımız üzerinde şiddetli bir baskı yaratarak bir ayrımcılığa gitmiştir ve Türkiye'nin bir çok zehrini oraya da akıtmıştır."
YALOVA ELEŞTİRİSİ
Başbakan Erdoğan'ın Yalova mitingindeki konuşmasını da eleştiren Bahçeli, "Yalova'da iptal edilmiş seçimin 1 Haziran'da tekrar yapılması sürecinde öyle bir üslup kullanmıştır ki onu televizyonlarda dinlediğiniz vakit ürpermemek mümkün değildir. Acaba bir seçim hazırlığında mıyız yoksa Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Şimdi bu seçimleri de bu hale getirmek istiyorlar. Hepimiz bu aziz milletin evlatlarıyız. Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin savunucusu olup gayrette bulanabiliriz. Ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Aramızda bir belediye başkanlığı seçimi için düşmanlık yayamayız" dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MİLLETİ KUTUPLAŞTIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'nden sonra Sinop’un Türkeli İlçesi’ne de ziyarette bulundu. Vatandaşlar tarafından karşılanan MHP lideri Bahçeli, ilçe belediye binası önünde toplanan halka konuşma yaptı. Gündemlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu dile getiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olarak hepimiz farklı düşünceye sahip olarak değişik siyasi partilere destek verir, yönetiminde görev alır veya kurucuları olabiliriz. Onlar bu milletin aziz evlatlarının şekillendirdiği siyasi kurumlardır, ama bunlar içerisinde öyle bir kurum vardır ki o Türk Devleti’nin ve milletinin Cumhurbaşkanı olan makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamı önemlidir. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı herkesi kucaklayabilmelidir. Cumhurbaşkanlığı makamında etnik ayırım, mezhep temelli ayrım olmamalıdır. Fakirdi, zengindi diyerek farklı gözle millete bakmamalıdır. Hangi partiden olursa olsun herkesi kucaklayabilmelidir. Doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisiyle bu ülkede yaşayan her insanımızın Cumhurbaşkanı olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı milleti hem yurt içinde ve yurt dışında temsil kabiliyetinde bulunmalıdır. Bu çerçevede bütün milletimizin arzusu bulunmaktadır" dedi.
Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: "Onun için 10 Ağustosta 76 milyonun içerisinden Cumhurbaşkanlığını yapabilecek çok aziz millet evlatları vardır, çıkabilir. Bunlara bakacaksınız. Cumhurbaşkanlığı vasfını taşıyor mu taşımıyor mu? Bunların içerisinden bu vasıfları taşıyor ise adil dürüst devletin başına layık bir adamı arayıp bulacaksınız ve Cumhurbaşkanınızı böyle seçeceksiniz. Burada bir yanlış olursa bu yanlış durgun suya atılmış bir taş gibidir. Daireler halinde bütün yurdu kapsar. Bir siyasi parti yanlış yapabilir. Bir iktidar yanlış yapabilir, bir başbakan yanlış yapabilir, bir siyasi partinin genel başkanı yanlış yapabilir, ama Cumhurbaşkanı yanlış yaparsa bunun altından kalkınmaz. Diğerlerinin tedbiri alınması mümkündür fakat bu mümkün olmaz. O sebepten dolayı önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini önemsemeliyiz. Ben inanıyorum ki sağduyunuz ile sabrınızla soğuk kanlılığınızla ve olaylara yaklaşım şeklinizle Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hayırlı bir adım atacaksınız."
Devlet Bahçeli konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye plaket verdi. Bahçeli daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti. 

GG,HÇ,YK (EE/MS/RT) (FOTOĞRAFLI)