144 BİN KİLOMETREKARE KUZEY KÜRDİSTAN ÇOĞRAFYASI
Çankırı'da belde belediyelerini kapatılmasını eleştiren Devlet Bahçeli, iktidar olduklarında kapatılan belediyelerin tamamını açacaklarını söyledi.
Bahçeli bölücülüğün azıttığını belirtirken Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Ağrı olmak üzere 15 ilin Kuzey Kürdistan haritasında olduğunu belirtti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AK Partililer dikkat edelim. Yani burası 144 bin kilometrekare Kuzey Kürdistan coğrafyasıdır. 860 bin nüfus, bu halk Kürt halkıdır. Öyleyse Kürdistan halkının egemenliğini, bağımsız Özerk Kürdistan yönetimini istiyoruz, Bağımsız Kürdistan istiyoruz demek. Şimdi bu büyük bir tuzak değil midir? Diyarbakır'ın sokaklarında Kürtçe pankartlar, afişler asılı. Seçimlerde neler oluyor? Daha yeni yeni anlıyoruz aziz vatandaşlarımız. Hürriyet, demokrasi diyorlar, başka şeyler söylüyorlar. Altına bakıyoruz. bir kutuyu kaldırıyorsun milyon dolarlar, öbür kutuyu kaldırıyorsun Bağımsız Kürdistan. Memlekette açlık, ahlaksızlık, asayişsizlik hakim."
KADINA ŞİDDET ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR
Gazetelerin birinci veya üçüncü sayfalarında cinnet, aile faciası, ya da cinayet yer aldığını belirten Bahçeli, "Kadına şiddet almış başını gidiyor. Asayişsizlik başını almış gidiyor. İstanbul sokaklarında güven kalmamış. Türkiye'de değişik olaylar oluyor. Bunun yanında açlık ve yoksulluk başını almış gidiyor. Devletin imkanlarına peşkeş çekecek bir mekanizma olarak bu yapılırken, Türkiye'de işsizlik almış başını gidiyor. Öğretmen kardeşlerimiz mezun olmuş, pişman, Televizyonlarda görüyorsunuz, hepsinin gözü açılmış, acaba ben çıkabilir miyim diyor. Ekmek için bunu söylüyor" dedi.
"YARGIYI DA HAKİMİYETİM ALTINA ALAYIM DİYOR"
Devlet Bahçeli, hükümet yürütmenin kendisinde olduğunu söylediğini belirtirken, "Ama yargıya da musallat olmuş. O zaman yasama, yürütme , yargı, kuvvetler ayrılığı olarak demokrasinin temel ayaklarıdır. Bunun ikisi bendeyse, yargıyı da hakimiyetim altına alayım diyor. Artık zamanı geldi, şimdi tam diktatör olmak için cumhurbaşkanlığımın yolunu açmak gerekir diyor. Cumhurbaşkanı olabilmek için yargıyı da ele geçirmeye çalışıyor. Vicdanen rahatsanız yine 'evet' deyin bu AKP'ye" dedi.
MÜBAREKTE HİÇ KARA LEKE YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, HSYK'nın yapısını değiştirmek istediğini belirtirken, "Ne yaparsan yap Yüce Divan'dan kurtulamayacaksın" dedi. Ak Parti'nin 17 Aralık'ta kararıp patladığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir banka müdürünün evinde 4.5 milyon dolar var. Adam söylerken yoruluyor. Bunun içinde belediye başkanı, bakan çocukları, iş adamları var. Var oğlu var bunların içerisinde. Erdoğan 'bize komplo kuruldu' diyor. Şu kadar dolar bizim bakanın oğlunun elinde ne geziyor, banka müdürünün evinde ne işi var demiyor. Bir havuz oluşturmuşlar, televizyon kurmak için. Bunlar bu havuzların içinde boğulacakları yerde, savcıları atıyor, emniyet görevlilerini sürüyor, başlıyor paralel devlet, haşhaşiler, inkarcılar, bilmem ne. Mübarekte hiç kara leke yok."
Bahçeli, akşam namazının okunduğu sırada bekledi, ardından Başbakanın her gün bir yerlere, yurt dışına çıktığını hatırlattı. Bahçeli, "Bu adam bu kadar yeri niye dolaşıyor, anladım ki bir gün gelir 17 Aralık'ta kaçarım, nereye kaçarım diye geziyor. Sokak kirli, sokak karlı, ama ak olan yer, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak çıkmış. Tek bir yer kalmış o da sandık. 30 Mart'ta iktidardan uzaklaşıp, Cumhurbaşkanlığı hayal olup gidecek. Hakkı aramak için hakkı seçecek misiniz? Allah yolunuzu açık etsin" dedi. (AY/ESM)