'KAMUOYU ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ ZAVALLIDIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana programı kapsamında Kozan ve Ceyhan ilçelerinde düzenlenen mitinglerde, meydanları dolduran binlerce kişiye hitap edip, partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Kozan'da stadyum önündeki meydanda yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Bahçeli, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ile Kozan Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk'e ve Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru'ya oy istedi.

Hüseyin Sözlü'nün üç dönem belediye başkanlığı yaptığı Ceyhan'da Azerbaycan Kardeşlik Parkı önünde de yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Devlet Bahçeli, kamuoyu araştırma şirketlerini hedef aldı. Bahçeli, araştırma şirketlerinin yerel seçimlerle ilgili açıkladığı anket sonuçlarının manüple edilerek milletin kandırdığını öne sürdü.

Adana'da da bunun örneklerinin yaşandığını iddia eden Bahçeli, "Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde yapılan bazı kamuoyu araştırmalarıyla halkımız aldatılıyor, kandırılıyor. Medya de alet ediliyor. Bazı uzmanlar televizyonlara çıkartılarak, Türkiye genelinde seçimlerin iki parti arasında geçtiğini ifade ediyor. Bunlar kamuoyu araştırması yapmıyorlar. Bunlar kamuoyunu oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar kamuoyu şirketleri değil, iktidarın kontrolünde olan ve Türkiye'yi şekillendirmeye çalışan zavallılardır" dedi.

Araştırma şirketlerinin temsilcileri televizyonlara çıkıp, seçimlerin iki parti arasında geçtiği yönünde algı yaratmaya uğraştığını, MHP'nin yok sayıldığını savunan Bahçeli, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bunlara soruyorsun, kaç kişiyle bu çalışmayı yaptın? 3 bin 200 kişi. Sonuç ne? Arada 1-2 puan fark var, AKP ile CHP arasında... Siz ne yaptınız? 4 bin denek içinde yaptık. CHP ile AKP arasında 3-5 puan fark var, ama son günde kim kazanır onu bilemiyoruz. Peki bu önceden hazırlanmış, iktidarlar tarafından beslenmiş, kamuoyu araştırması yerine kamuoyu oluşturmakla görevli bu zavallılar Ceyhan'a gelip, şurada şerefli varlıklarıyla hazır olan insanların kanaatini sordu mu? Peki bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki Türkiye'de milli iradeyi CHP'nin kafesiyle AKP'nin kafesine hapsedemezsiniz. Milli irade hürdür, hür kalmalıdır. Milli irade hür olarak sesleniyor. Nerede? Ceyhan'da. Ne diyor? Ne AKP diyor, ne CHP diyor, ille de MHP diyor."

Bahçeli, konuşmasının ardından seçim bölgesi Osmaniye'ye gitti.

BY(BY/SSA) (FOTOĞRAF)