"TÜRKİYE'Yİ YALAN LOBİSİYLE YÖNETMİŞLER"
Devlet Bahçeli, Adana'nın İmamoğlu İlçesi'ndeki mitingde yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti, partisinin bu ilçedeki belediye başkan adayı Gazi Adamhasan'a destek istedi. Ak Parti'nin 12 yıl boyunca yalan lobisiyle yönettiği görüşünü savunan Bahçeli,
"Her gün televizyona çıkıp yalan üzerine yalan söylemiş. Arkasından talan lobisiyle Türkiye'nin tüm imkanlarını talan etmiş. Yakınına, hısımına kendisiyle beraber iş yapan müteahhitlere Türkiye'nin her tarafını vermiş. 2- B'yi çıkartmış, ormanın sahiplerinin yerine başkalarına oraları peşkeş çekmiş. Buna benzer neler olmuş neler olmuş" dedi.
Sözü yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece 17 Aralık'ta, 187 milyon Türk lirası 4 bakanın çocukları arasında rüşvet alış verişi olmuş. Dolayısıyla babaları da buna katılmış. Bir bakan var ki 28 kez rüşvet almış. Bir başka bakan var ki 3 kez 1.5 milyon dolar rüşvet almış. Allah'tan korkmazlar, bu talan lobisi değil de nedir acaba? Ülke böyle yönetilemez böyle devam edilemez. Yiyenlerle yemeyenlerin birbirlerine olan husumeti devam eder. Toplumsal hareket başlarsa çok büyük sıkıntılar ortaya çıkar, onun için buna bir son vermek lazım. Nasıl vereceğiz, demokrasinin içerisinde. Demokrasi içinde bu nasıl verilir? Seçimle. En yakın seçim ne zaman? 30 Mart'ta. Sandığa gideceğiz, 30 Mart'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu aşağıya doğru indireceğiz."

Uğur SELÇİK/İMAMOĞLU (Adana), () -

BY(BK/ESM) (FOTOĞRAFLI)