HIRSIZIM, SOYGUNCUYUM MU DEDİRTECEKSİN?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şefaatli ilçesinen sonra Yozgat'ta yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın her gittiği yerde, daraldığında ve sıkıştığında MHP’nin taraftarlarına göz kırpmaya başladığını hatırlattı. Bahçeli,  şunları söyledi:
"Şehit olmuş olan değerli bir dava arkadaşımızın, Meclis'te mektubunu göz yaşları ile okumuş, her gittiği yerde MHP'lilerin gönlünü sevgisini, yalanlarla çalmaya çalışmış, Yeri geldiği zaman da 'bunlar katildir, bunlar faşittir bunlar şudur budur' diye hakaret etmekten de vaz geçmemiştir. Geçen hafta da Yozgat’a gelmiş, Yozgat’ın MHP'nin kalesi olduğunu biliyor. Kırılmış küsmüş ve oy vermekten vazgeçmiş ülküdaşlarımın tekrar partisine doğru bakışını seziyor ve MHP'ye iftira atarak yine aklınızı çelmeye, oyunuzu çalmaya çalışıyor. Eğer milliyetçiliğe bu kadar hevesliysen, Yozgat gibi bir yere gelip, milliyetçilerin harman olduğunu bile bile onların önüne nasıl çıkıyorsun, bu yalanları atıyorsun. Sen değil misin 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünü Türkiye'den kazıyan. Sen değil misin bir bankanın isminin önünden, milli kurumumuzun üstünden TC'yi sildiren. Sen değil misin çocuklarımızın andını okullardan kaldıran. 'Doğruyum, çalışkanım' diyen evlatlarımıza, şimdi hırsızım soyguncuyum mu dedirttireceksin?"
HAVUZ OLUŞTURUP, SALMA GÖNDERİYORLAR
Bahçeli konuşmasının devamında ayakkabı kutusunun üzerine sonuna kadar gitmelerini isterken, "Dört bakanın çocukları evlerde kasa bulunduruyor 7 tane. Dolarları sayarken bu değerli kardeşlerimizin kolları incinmiş, kopmuş bir de para sayma makinesi almışlar eve. Bu nasıl iştir aziz vatandaşlarım" dedi.
Sabah ve ATV'nin satışı için havuz oluşturulduğunu hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu havuza sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle salma gönderiyorlar. Siz 100 milyon dolar, siz 100 milyon dolar. Öbürü diyorki 'siz bu 100 milyon doları ödediniz mi?', evet. 'Ben de 150 milyon doları ödeyim de yakın tarihte de bir ihale var, onu da bana versinler.' Televizyonlarda bunların konuşmaları internette yayınlandıkça Türk milletine hakaret ediyorlar. Sayın Başbakan bu konular ortaya geldiği zaman ifade ediyor. 'Bunlar değerli işadamlarıdır, bunlar havuza girmekle ıslanmazlar' diyor. Yani 630 milyon doları havuza koyduğunuz zaman koyun yününden yapılmış döşşek gibi olur orası. Değerli vatandaşlarım, adam orda ıslanır mı? Ama gerçekten bir gün ıslanacak, o zaman göreceksiniz." 
GÜÇ DELİSİ HALİNE GELMİŞ
Mısır'da 33 yıldır iktidarı yöneten Hüsnü Mübarek'in yolsuzluktan dolayı yargılandığını hatırlatan Bahçeli, Esad- Erdoğan kardeşliğinin şimdi düşmanlığına dönüştüğünü söyledi. Bahçeli, "Böyle bir yoldan çıkmış güç delisi haline gelmiş, yasama, yürütmeye yargıya 'medyaya hakimim, ben varım, ben tek adamım' diye diye fekalete giden bir şahsı hala Meclis'deki grup toplantısında alkışlayarak siz Recep Tayyip Erdoğan iyilik yapmış mı oluyorsunuz? Yoksa onu daha da çıldırtıp, daha da bencilleştirip, daha da diktatöryaya sürükleyecek bir tahriki mi yapıyorsunuz?. Sayın milletvekilleri ne yapıyorsunuz?. Bunu engellemeye çalışanlara tuzluk deniyorsa, yarın size ne diyecek acaba?" diye sordu.
ABBAS YOLCU
Bahçeli, demokrasi dışında bir çözümün düşünülmemesi gerektiğini belirtirken, "Öyleyse sandığa gitmeliyiz. Sandıkta da bir işiaret koymalıyız. Bu işeret, Recep Tayyip Erdoğan bey; bu güne kadar söylelenlerden anlamıyorsun, 51 ile geldiğini söylüyorsun, şimdi bu oylamada 51’in altına çekileceksin, kendi kendine çeki düzen vereceksin. Vermezsen sonun felaket olacak, yani 51 ile geldin, 51 ile gedeceksin demektir. Mehter marşı ile geldin İzmir marşı ile Abbas yolcu demektir" dedi.

(AY/AAA)