'ÇANKAYA'DA AYAKKABI KUTUSU OLMAYACAK'
Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'ın ilçelerini ziyareti sırasında Çay'da halka hitabında, Erdoğan'ın başbakan sıfatı ile değil cumhurbaşkanı adayı olarak anılması gerektiğini söyledi. "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dır" diyen Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan' diyerek bir haksız rekabetin oluşturulduğunu kaydetti.
Bahçeli, medya üzerinden de Erdoğan'a yüklendiği konuşmasında, "Televizyonları da sabahtan akşama kadar 17 tanesi yandaş, bazıları yanaşma, bazıları da korkudan teslim olmuş medya aracılığıyla sabahtan akşama kadar aday Recep Tayyip Erdoğan'ın propagandası yapılmaktadır" dedi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Peki 3 aday var. O adaydan bir tanesi bu imkanlara sahip oluyor, diğerleri olmuyorsa demokratik ve adaleti nasıl bulacaksınız? TRT, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumsal bir iletişim aracıdır. Hepimizin vergileri ile ayakta kalmaktadır. Çalışanlar, devlet memuru olarak maaş almaktadır. Bunun patronu yoktur. Bunun patronu millettir ama sabahtan akşama kadar TRT, Recep Tayyip Erdoğan propagandası yaparak, 500 saati ona ayırıp, 3 saati birisine, 7 saati de birisine ayırıyorsun. Burada artık millet patron olmaktan çıkmış, aday Recep Tayyip Erdoğan patron olmuş. TRT ona hizmet ediyor demektir."
BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANININ GÖREVLERİ
Başbakan Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren Devlet Bahçeli, "Erdoğan diyor ki 'Ben cumhurbaşkanı olursam havaalanı yapacağım, yol yapacağım, baraj yapacağım, şunu yapacağım.' Sen zaten başbakanken yaptığını yapıyorsun. Bir de kalkıp cumhurbaşkanlığı makamında havaalanı yapacaksan, yol yapacaksan, baraj yapacaksan kamu ihalelerinde hepsini sen yapacaksan o zaman başbakana ne ihtiyaç var. Havuzda hangi arkadaşın varsa, cumhurbaşkanlığının binasının içindeki havuza doldur, ne yapıyorsan yap. Bunlara fırsat verilmemesi lazımdır. Her tarafta havuz olabilir, her tarafta yolsuzluk olabilir, her tarafta adaletsizlik olabilir, her tarafta arkadaşımın söylediği gibi ayakkabı kutusu olabilir ama cumhurbaşkanlığı makamında bunların olmaması lazımdır."
Devlet Bahçeli, konuşmasının devamında "Ayakkabı kutusu Çankaya'da bulunmayacak. Yani yalınayak gezmeyecek tabii ki ayakkabısı olacak ama ayakkabıların kutuları orada olmayacak. Çankaya Köşkü'ndeki havuzlardan bir tanesi yandaşların havuzu olmayacak. Orada bahçe sulamak için, güzellik yapmak için bulunacak ama dolar ve euro olmayacak orada" dedi.

FOTOĞRAFLI