BAHÇELİ: ADALETSİZLİK, AÇLIK, ASAYİŞSİZLİK DEVAM EDİYOR

Balıkesir’deki programının ardından Bandırma İlçesi’ne bağlı MHP’li Aksakal Belde Belediyesi’ni ziyaret eden gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli daha sonra, partisinin Bandırma ilçe teşkilatınca Ekol Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Türkiye’nin 11 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildiğini söyleyen Bahçeli, Ak Parti’nin millet tarafından kendisine verilen teveccühü değerlendiremediğini kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenlerin hayal kırıklığı içerisinde olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, “Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'yi iyi yönetememektedir, yönetememiştir. Bir çok imkanı yakın çevrelerinde kullanmak suretiyle iktidar gücünü nefislerine kullanarak gittikçe katılaşmış, otoriterleşmiş ve diktatörlüğe heveslenebilen bir yanlışın içerisine kilitlenmiştir. Oysa Ak Parti seçim döneminde neyi vaat ettiyse onu yerine getirebilecek bir güce sahip. Günümüzde baktığımızda adaletsizlik, açlık, asayişsizlik devam ediyor. Öbür taraftan yoksulluk yalnızlık, yabancılaşma ve yozlaşma başını almış gidiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi kendisine engel olabilecek hiçbir güç yok iken sahip olduğu gücü kullanamayarak Türkiye'yi bir felaketin içerisine sürüklemiştir” dedi.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ HEP ‘BEN BEN’ DİYOR

Ak Parti’nin Türkiye'yi kamplara ve cepheleşmeye yönlendirdiğini iddia eden Devlet Bahçeli, Türkiye'nin laikler, antilaikler, inanmışlar ve inanmayanlar olarak ayrıldığını belirtti. Bahçeli, Türkiye’nin 36 etnik bölüme ayrılarak sosyal dokusunun tahrip edildiğini ve parçalandığına dikkat çekerek, “Hangi partiden olursak olalım önce ülkem, sonra milletim, sonra partim ve sonra da ben demek lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi milletimizin kendisine yöneltmiş olduğu teveccühü şansında toplamış ve şansını başarısı olarak hırs yüklü, kibir yüklü, bir kişi haline gelerek önce ‘ülkem ve milletim, sonra partim’ diyeceği yerde, ‘her zaman ben ben ben’ diye diye bugün Recep Tayyip Erdoğan'dan başka kimsenin olmadığı bir Türkiye ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR HARAMZADE VAR

Türkiye’nin 90 yıldan beri gelişme trendi içinde olduğunu ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli şunları söyledi:

"Aradan geçen 90 yıl süre içinde çok büyük şahsiyetler çok aziz millet evlatları imkanları ölçüsünde hizmet yarışında bulunmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, bunlar Başbakan ve devlet başkanı olarak partileriyle inandıkları bildikleri yolda büyük hizmetler sunmuştur. Ne kadar başarmışlardır onu tarih kayda düşmüştür. Ama hepsi bu ülkeye bir hizmette bulunmak için yola çıkmışlar, kimse diyemez ki, ‘Türkiye 1923 yılının Türkiye'sidir. Kimse diyemez ki ‘Türkiye 1940'ların, 50-60'ların veya 65, 80 döneminin veya 2000'li yılların Türkiye'si. 1923'te kaldığımızı kimse söyleyemez. Söylerse zaten haramzadedir. Bunu söyleyen birisi var. Öyleyse bir haramzade var bu kim? 2002 yılından beri Türkiye'yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan. Ne varsa 2002 yılı öncesinin yok farz ediyor. 2002'den bu yana ne yapıldığını eğer bir gün fırsat verirse hepimizi şahit kılarım ki Milliyetçi Hareketin iktidarında 11 yıllık iktidarı Yüce Divan'a göndereceğim. Türkiye'de 11 yılda açlık ortadan kalkmış mıdır? Adaletsizlik ortadan kalkmış mıdır? Asayişsizlik sona ermiş midir? Kadına şiddet olmamakta mıdır? Türkiye'de bölücü tehdit başını almış gitmekte midir? Yoksa herkes birlik ve beraberlik içerisinde midir?”

TÜRKİYE’NİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ SARSILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 80 yılda yapılmış olan hizmetleri yok farz etmekle suçlayan Bahçeli, Ak Parti’ye oy verenleri kendilerini sorgulamaya davet etti. Çocukların milli değerlerden yoksun olarak büyüyeceğini söyleyen Bahçeli, “Çocuklarımız Türk'üm doğruyum çalışkanım' diyeceği yerde, 'Ben kimim, neyim bilmiyorum. Tembelim, hırsızım, soyguncunun, vurguncunun birisi miyim' diyecektir. Türkiye'de milli ve manevi değerlerin hepsi sarsılmıştır tahrip edilmiştir. Cumhuriyetimizin kazanımları silinmek istenmektedir. Türkiye'yi dönüştürmek istiyorlar. Nereye dönüştüreceklerini de açıkça söyleyemiyorlar. Bölünmek dönüşmekse bu çok yanlış. Türkiye'yi böldürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Hele hele Milliyetçi Hareket varsa bölünmesi mümkün değildir” dedi.

TÜRKİYE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I İZLEMEKTEN BIKTI

Türkiye’de kurulan ve korkutulan olarak iki medyanın bulunduğunu belirten Bahçeli, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarın tüm güçleriyle olgunlaştırdığı kurduğu bir medya gurubu var. Bunlara iktidar tarafından kurulan medya diyoruz. Bir de var olan medyayı baskı altına alarak bir takım şekliyle korkutarak, korkutulan bir medya var. Bu iki medya el ele vermiş, sabah 8'de uyanıyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan, 9'da bakıyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan, her saat başı Recep Tayyip Erdoğan. Saat 12'ye kadar ve Recep Tayyip Erdoğan'ı seyretmekten bıkıyorsunuz, usanıyorsunuz 'Ya yine çıktı lanet olsun' deyip kapatıyorum diyorsunuz. Ve ancak kurtuluyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan dizisinde ne var? Sadece yalan var, aldatma var. Kendi yakınını zenginleştirme, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belli bir avuç gurubunu yeni bir zengin üreterek ortaya çıkaran bir faaliyet var” diye konuştu.

TÜRKİYE SOKAKLA SANDIK ARASINDA KALDI

Halkın sokaklara çıkmak yerine meydanlara çıkarak demokratik hakkını araması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Sokakla sandık arasında kalmış bir Türkiye var. Hangi partiden olursak olalım Türkiye'nin geleceğini sarkaç gibi sandıkla sokağın arasına sıkıştırıp bir sokak bir sandık arasında gidip gelen şekilde geleceğimizi belirleyemeyiz. Sokaklar çıkmazdır, karanlıktır, kirlidir. Masum gençlerimizi buraya sevk ederek karanlığa ve kirliliğe bulandırmaya kimsenin hakkı olmamalıdır. Ama sokaklardan evvel meydanlar vardır ki o meydanlar aydınlıktır” dedi.

Sandığın yolunun 30 Mart 2013’te olduğunun altını çizen Bahçeli, 30 Mart'ta millet olarak AK Parti'nin özellikle de Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğa oturtulmamasını isteyen Devlet Bahçeli, 2015 yılındaki genel seçimlerde de Ak Parti’nin yönetim kadrosunu silinip süpürmesi gerektiğini kaydetti.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NDEN YÜCE DİVAN’DA HESAP SORMAZSAM NAMUSSUZUM

Ak Parti’nin halının altına süpürülmek yerine adalete verileceğini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

“Adalet, Recep Tayyip Erdoğan'ı sorgulayacak. İşte o zaman tarihi buluşma, tarihi yazı, tarihi döşeme ne varsa orda olacak. Yoksa Barzani zavallısını, bilmem şunu bunu, davet ederek Diyarbakır'da tarihi buluşma adı altında PKK'yı cesaretlendirecek, Öcalan'a af getirecek, hainlere bayram yaptıracak bir tarihi hatadan hep beraber kurtulmalıyız. Tarihi buluşma önümüzdeki seçimde olmalı. Diyarbakır'daki karanlık meydanlarda, sokaklarda değil. Tarihi buluşma olacaksa sandıkta olmalı. Peki orda buluşup da ne yapacağız? Yeni bir irade, yeni bir siyaset yepyeni bir kadroyla Türkiye'yi milli birliğe, kardeşliğe doğru koşturacak bir iktidara ihtiyaç var. Onun adı Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Eğer bu teveccüh, tercih bize yönelirse biz gereğini biliriz. Türkiye'nin her tarafına ‘Ne Mutlu Türkiye'ye’ yazdırmazsam namussuzum. Okullarımızda çocuklarımıza andımızı tekrar öğretmezsem namussuzum. Bu ihaneti yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Yüce Divan’da hesap sormazsam namussuzum.”