BAHÇELİ IĞDIR'DA KONUŞTU: 7 GÖBEĞİNDEN HESAP SORMAZSAM NAMERDİM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kars'tan karayoluyla Iğdır'a gelerek Zübeyde Hanım Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 13 bin kişiye sesledi. 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Devlet Bahçeli, "Yıllarca yalın ayak gezen, lastikle dağ, bayır okula giden evlatlarımız 15 yaşına geldiği zaman babasının durumu varsa bir kundura aldığında görmüştür ayakkabı kutusunu. İçinde her zaman ayakkabı olduğunu zannetmiştir. Ama 2013 yılında ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar var" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, şunları söyledi:
"Kimseye iftira etme. 'Paralel devlet, haşhaşiler, alçaklar, hainler' varmış. Hep komplo yapıyorlarmış. Sana niye komplo yapsınlar? Sen zaten 11 yıldan beri Türkiye'yi komplolarla yönetmiş, soymuş soğana çevirmişsin. 8 bin polis kardeşimizi darmadağın ettin. Devletin polisini Recep Tayyip Erdoğan'ın polisi olarak göremezsin. Senin oğlunun bir milyar dolarını koruyamadı, görevini yaptı diye onları uzaklaştıramazsın. Sen Recep Tayyip Erdoğan'sın, onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin polisleridir. Şimdi de hakimler ve savcılar yüksek kurulu kurarak onları darmadağın etmeye çalışıyor. Sen ülkede istenmeyen adam olarak kabul ediliyorsun. Yolsuzluk ve rüşvetleri saklayamazsın. Bu gerçek mutlaka ortaya çıkacaktır. Cenab-ı Allah bir nasip etse, MHP iktidar olsa senin 7 göbeğinden hesap sormazsam namerdim. 650 defa yurtdışına gitmişsin, sayısız ülkelerde gezip dolaştın. Bunları yaptıktan, bu ülkelere gittikten sonra seni alıp tıpış tıpış yargıya teslim etmezsem narmedim. Kimseye iftira etme. AKP'yi kabul etmedin. 'Benim partimin adı AK Parti' dedin. Demek ki yolsuzluk, rüşvet adam kayırmanın üstünü örtmek için beyaz bir Amerikan bezini üstüne germişsin ve onun altında kapkara işler yapıyorsun. 'Aldatma ve Kandırma Partisi, Ayakkabı Kutusu Partisi' deniyor artık" diye konuştu.
Öte yandan mitinge katılan kalabalıktakiler 'Hırsız Tayyip' sloganı atınca Devlet Bahçeli, "Bırakın da ona yargı karar versin" dedi.
Suat DENİZ/IĞDIR, ()

(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)