ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 15.00'te Çankaya Köşkü'nde kabul edileceği bildirildi. Kabulde Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Gül'le Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşeceği kaydedildi.
MHP tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, milletçe içeride huzur, güven, birlik ve beraberliğe; devlet olarak da dışarıda itibar ve yaptırım gücüne en çok ihtiyaç duyulan bir zaman diliminden geçildiği savunularak şöyle denildi:
"Bu süreçte milletin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ayrım gözetmeyen, kucaklayıcı bir ruh sağlığına ve sağduyuya sahip, Türk Devleti'ni yüksek liyakat ve vukufla temsil edebilecek yöneticilerin varlığı büyük önem taşımaktadır. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, yukarıda anılan hususiyetleri taşıyan, devlet adamı kimlik ve ehliyetini haiz bir isim üzerinde uzlaşmaya varılması, milletimizin bekası açısından zaruret hâlini almıştır. MHP; cumhurbaşkanlığı adayının millî mutabakatla tespitinden ve Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıktan çıkacak neticenin vicdani ve ahlaki uzlaşmaya dayanmasından yanadır. 'Bütün milleti kucaklayacak, bütün milletin de ismi üzerinde mutabık kalacağı' bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine dönük temas ve görüşmeler sürmektedir."

(HT/COŞ)