AÇILIMIN SONUCU
Keskin İlçesi'nde konuşan Devlet Bahçeli, Adalet Bakanlığı'na bağlı bültenlerine bakıldığında intihar, boşanma, cinayet, kadına şiddetin arttığının görülebildiğini söyledi. Bahçeli, "Terörün önünü kestik" diyenlere karşılık neyin ne olduğunun görüleceğini anlatırken şöyle dedi:
"Bugün Hakkari'de, Şırnak'ta vali var. Ama odasında oturuyor. Vali olarak sokakta gezemiyor. Emniyet güçleri hala fedakarlıkla asayişi sağlamaya çalışıyor. Vergiyi maliye mi, yoksa PKK mı topluyor? Asayişi emniyet güçleri mi, yoksa PKK militanları mı sağlıyor? Giriş çıkışları kim kontrol ediyor? Ondan sonra da kalkıyorlar, 'Türkiye'de açılımın sonucunu alıyoruz' diyorlar. Gerçek o değil. Dün beyenat vermişler 2014 yılı 'Özerklik yılı olacaktır' diyolar. Ne demek özerklik yılı?"
"KUZEY KÜRDİSTAN ÖZERK YÖNETİMİ OLAMAYACAKTIR"
Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşliği ile bir arada yaşadıkları bir ülke olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
"Buradan bir kum tanesi veremeyiz. Burada bir insanımızı feda edemeyiz. Herkes haddini bilsin, ne yaptığının da farkında olsun. 1000yıllık beraberşliğimiz var. Şu an 4 milyonu aşkın yuva kurulmuş. Ya kız, ya da oğlan tarafı Kürt kökenli kardeşlerim, Türk-Kürt beraberliği ile yuvalar kurup, çocuk sahibi olmuşlar. Şimdi 'açılım, demokrasi, özgürlük, insan hakları' adı altında bu yuvalar parçalanırsa, kızın, oğlanın, çocukların, hangisini Türk deyip babasının yanına, hangisini Kürt deyip anasının yanına göndereceksin ? Suriye'yi gördünüz. PKK'nın bir benzeri PYD orada. Ama orada 3 kantonlu Batı Kürdistan özerk yönetimi ilan edildi. Irak'ta da bu böyle oldu. Şimdi de Diyarbakır'da bunu söylüyorlar. Diyarbakır, Kuzey Kürdistan özerk yönetimi olmayacak, olamayacaktır. Neye mal olursa olsun olamayacaktır." 
MHP lideri Devlet Bahçeli, kardeş, sokak kavgası ile bir yere varılamayacağını PKK'yı cesaretlendirerek,  siyasallaştırarak bir takım sonuçlar elde edilmeyeceğini ifade etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın hakkındaki suçlamalara değinirken, savcı ve polislerden ne kadar yolsuzluk, rüşvet varsa, kime uzanıyorsa tümünün aydınlatılması için yardımcı olmasını istedi.

ÜK,EG(AY/İD)