Kürşat TERCANLI- Fırat KESKİNKILIÇ- Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi öncesi ortak çatı aday belirleme temasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli'yi makamının kapısında karşıladı. Görüşme sonrasında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk siyasi hayatında kökü ve geleneği olan iki siyasi kurum cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle bir araya gelmek suretiyle görüş alışverişinde bulundu. Bu görüşme cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı meselesinin bir siyasi krize sürüklem3eden halkımızın iradesi ile seçilmesine fırsat verip, değerlendirmelerde bulunarak olumlu ve olgun bir görüşme olduğu kanaatindeyim. Süreç devam etmektedir. Gelişmeler doğrultusunda tekrar görüşmek gerekiyorsa devam edecektir. İnşallah Türkiye'de cumhurbaşkanlığı meselesi bir çözüme kavuşmuş olacak" dedi.
"İSİMLERDEN ZİYADE PRENSİPLER ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ BİLİNMEKTEDİR"
"Ortak bir isim ortaya çıktı mı?" sorusuna Bahçeli, "Hiçbir isim telaffuz edilmemiştir. MHP olarak isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz herkes tarafından bilinmektedir" diye yanıt verdi.
"ÇATI ADAY KONUSUNDA, UMUTLUYUM"
"Çatı çatıldı denebilir mi?" şeklindeki soruya Bahçeli, "Çatı aday konusunda, umutluyum. Her konuyu bana söyletmeyin. Burada çok değerli Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı var" diye cevap verdi.
"HERHANGİ BİR İSİM GÖRÜŞME KONUSU OLMADI"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Son derece yararlı ve verimli bir görüşme oldu. Güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı sürecini, yasayı değerlendirdik. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdır bu profil üzerinde durduk. Herhangi bir isim görüşme konusu olmadı. Genel ilkeler üzerinde durduk. Bundan sonraki süreçte de zaman zaman bir araya gelme konusunda da bir anlamda mutabakat sağladık" diye konuştu.
"Siz çatı aday konusuna nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, yanıt vermedi.

(HT/SS) (FOTOĞRAFLI)