BAHÇELİ: SENİN LOBİN YALAN LOBİSİ

Mersin'de seçim çalışmaları gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin programı kapsamında merkez Yenişehir İlçesi'nde partililerle buluştu. Yenişehir Belediye Başkan Adayı Can Müftüoğlu'nun seçim ofisini ziyaret eden Bahçeli, 3'üncü Çevre Yolu üzerinde hazırlanan miting alanında partililere seslendi. Başbakan Erdoğan'a 'Yalan lobisi' sözü ile yüklenen Bahçeli, "Peki sayın Başbakan. Senin lobilerin nedir acaba. Bir hatırlatalım mı vatandaşlara. Senin lobin yalan lobisi. Her gün televizyonlara çıkıp yalan üstüne yalan söylüyorsun. Senin lobin talan lobisi. Senin lobin çalan lobisi. Türkiye'de, yolsuzluk ile rüşvet almış başını gidiyor. Ülkemizde sosyal kargaşalar artıyor. Türkiye'de kaybeden AKP, ama kaybetmekten korkuyor. Başına gelecekleri sezinliyor ve türlü türlü oyunlara baş vuruyor. Yolsuzluk ve rüşvetle 98 günden bu yana hiç ağzına almıyor. Sadece rüşvet gerçeğinin kendisi ile alakası olmadığını söylüyor 'bana komplo, montaj yaptılar' diyor. 'Haşhaşiler bana oyun oynuyor, bana alçaklar saldırıyor' diyor. 'Hainler beni iktidardan etmek istiyor' diyor. 'Yargı vesilesi ile beni yıkmak istiyorlar' diyor. Seni millet yıkmaya başlamış gidiyor. Yargı ile niye uğraşsınlar. Ey Recep Tayyip Erdoğan. Sen bittin. Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51 ile geldin, yüzde 51 ile gideceksin" diye konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Bahçeli, partililere sandıklara sahip çıkın çağrısı yaparak, "Milli irade olarak her türlü yolsuzluk ve rüşvetten, yoksulluktan, açlıktan, ülkemizin birliği ve dirliğinden hesap sormak istiyorsak, çözüm yolu bulmak istiyorsak, bu demokrasi içinde olmalı. Demokrasi içinde çözümün adı seçimdir. Öyleyse en yakın seçimde bir iz bırakmak, uyarıda bulunmak lazımdır. En yakın seçim ise 30 Mart'tır. 30 Mart günü hep beraber sandığa varacağız. Oy pusulasını alıp bakacaksın. Gözünü gezdireceksin. Üç hilali göreceksin. Kurt bakışı ile seni seviyorum üç hilal diyeceksin. Mührü üç hilale basacaksın" dedi. 

Bahçeli konuşmasının ardından partililere karanfil atarak Mersin programının son ayağı olan Tarsus ilçesine hareket etti.

İM-Mİ (AŞ/SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)