BAHÇELİ: ÖYLE BİR TOKAT AT Kİ FİRİŞTEK GİBİ DÖNSÜNLER
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kozaklı ilçesinden sonraki durağı ise Kalaba Beldesi oldu. Kalaba’da toplanan kalabalığa seslenen Bahçeli, Ak Partinin ‘Ayakkabı kutusu partisi’ olduğunu öne sürdü, gençlere ve kadınlara seslendi. Seçmenin yüzde 51’inin kadınlardan oluştuğunu belirten Bahçeli, “Hanımlar da tencere tava çalıp gezecekleri yerde, evde yemeğini pişirsin varsa imkanı. Yoksa çorbasını pişirsin, ev halkının karnını doyursun ama mutlaka sandığa gitsin. Seni bir çorbaya mahkum eden bugünkü iktidara öyle bir Anadolu kadını tokadı at ki, Adana tabiriyle firiştek gibi dönsünler. Bu iktidarı yerinden edin, sonra kimi istiyorsanız onu getirin” dedi.
YÜZDE 51 İLE GİDİYORSUN DEMEK LAZIM
"Yıllardır milli iradeyle geldik deyip yüzde 51’i ağzına sakız edenlere, artık şu sakızı çiğnemekten kurtul 51’le geldin ama 51’le gidiyorsun demek lazım" diyen Bahçeli, "Eğer bu seçimlerde 11 yıldan bu yana ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi uyarılırsa, yüzde 51’den belli oranda aşağı doğru düştüğü takdirde iki sonuç ortaya çıkar. Anlarlarsa milli iradenin kendilerine ders verişi olarak kabul ederlerse çeki düzen vererek 2015’e kadar iktidar ömürlerini tamamlayarak gider, belki de yaptıkları yanlışların farkında varır onları düzeltmeye çalışırlar. Yok bunu denemez, böyle düşünceyi akıllarına getirmez, şimdi ki haliyle yola devam etmeye kalkarlarsa, bu önemli uyarı olarak milletin de uyandırılması olur ve Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünün tükenişine doğru gider. Çünkü Recep Tayip Erdoğan milli iradeyle kendisine yöneltilen o güzel desteği, gücü, kendi nefsine yöneltmiş ve ‘Herşey benim. Bundan sonra da ben olacağım' diyen güç alanını genişletme hastalığına düşmüştür. Dört kuvvete sahip olma hırsı Recep Tayyip Erdoğan’ın akını başına almazsa felaketi olur" diye konuştu.
İRAN'DAN GELEN NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİRİ
17 Aralık sürecinde 4 bakan çocuğu, bir banka genel müdürü, belediye başkanı ve yakınlarıyla işadamlarının tutuklandığını, bir bakanın isminin geçtiğini söyleyen Bahçeli, “Bunlarla birlikte İran’dan gelen ne idüğü belirsiz 29 yaşında biri. Biraraya gelmiş Türkiye’yi soyup soğana çeviriyorlar. Kimsenin haberi yok. Güya yok. İktidar olacaksın. Herşeyi ben bilirim diyeceksin. Bütün elindeki devlet güçlerini nefsin için kullanacaksın ama bu yolsuzluktan haberin olmayacak. Kimseyi kandıramazsın sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bunu kabulleneceksin" diye konuştu.
AYAKKABI KUTUSUYLA GİTTİLER
İktidarın savcı ve polis kıyımı yapmamasını isteyen Bahçeli, Güneydoğu'da polisin özveriyle çalıştığını hatırlattı. Bahçeli, " Bu vatandaşın vicdanında yerleşmiş olan hükmü Adalet ve Kakınma Partisi bundan sonra temizleyemez. Şu kahvede oturacaksın. ‘Bir zamanlar Adalet ve Kalkınma partisi vardı, şöyle yaptı böyle yaptı. Ama ayakkabı kutusuna girip öyle gitti’ diyecek” ifadesini kullandı.
BAŞBAKAN BAŞKESEN OLMAMALI
Başbakan Erdoğan’ın, etrafındaki birkaç kişinin tahrikine kapıldığını iddia eden Bahçeli şöyle devam etti:
“Etrafındakilerin tahriklerine kapılmamalı. ‘Ben başbakan değil başka baş’ dememeli, başkesen olmamalı. 64 günden beri Türkiye’nin gündeminde yolsuzluk ve rüşvet var. İşsizlik, yoksulluk, esnafın sorunları, geçim darlığı unutuldu. Çiftçi perişan. Sadece ve sadece 11-12 kişi havuzun içine girmiş. Doların üstünde yatan işadamından başka kimse kalmadı. Selam gönderiyor, ‘Ağanın selamı var 100 milyon dolar göndersinler.’ Cevap; emri olur. Nereye, filanın havuzuna, sonra da diyor ki havuzdaki işadamları ıslanmaz diyor, niye ıslansın ki. Su yok orada yeşil dolar var, yün döşek gibi. Orda o servetten dolayı birgün elimden bunlar gider diye ancak terleyebilir işte terliyorlar. Yolsuzluk ve rüşvetle ilgili soruşturma tamamlanmalı, kime dayanıyorsa dayanmalı. Ama şimdi onun görevi yolsuzlukla rüşvetin üstünü örtmek. Bakan çocuklarını kurtarmaya çalışıyor. Ama asıl korkusu İran’daki o 29 yaşındaki kişi. O diyor ki, ‘Beni kurtarmazsanız alayınızı yakarım’ Yani diyor ki beni kurtarmaz gözden çıkarırsanız, benimle ne yapmışsanız alayını söyler, alayınızı yakarım."
ERDOĞAN 3 KEZ HAVADA TAKLA ATAR SONRA YERE ÇAKILIR
Halkın seçimlerde oyunu kullanmasını isteyen Bahçeli, "10 milyon gencimiz seçme ve seçilme hakkını demokrasi içinde kullanmak amacıyla sandığa gidip, yolsuzluk, hırsızlık ‘Ayakkabıcılara hayır’ demiş olsa Recep Tayyip Erdoğan 3 kez havada takla atar sonra yere çakılır. Sokak yerine sandığı tercih ediniz" uyarasında bulundu.
Bahçeli Kalaba belediye başkan adayı Hikmet Nazlı’nın öğrencisi olduğunu ve bu nedenle kefil olduğunu belirterek seçmenlerden oy istedi.