FETHİYE'DE BAŞBAKAN'A, OĞLU BİLAL ERDOĞAN ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın sürekli gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerini eleştirerek bu ziyaretler sırasında, sorgulanması halinde kaçacak yer baktığı iddiasında bulundu.
Devlet Bahçeli, Muğla programı kapsamında Seydikemer İlçesi'nden sonra Fethiye İlçesi'ne geldi. Konvoy eşliğinde ilçeye gelen Bahçeli, esnafı ziyaret etti. Bahçeli, daha sonra Salı Pazarı Meydanı'nda mitingde halka seslendi. Bahçeli konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan'a oğlu Bilal Erdoğan üzerinden yüklenen Bahçeli, şöyle dedi:
“Bir yanda Hasan ağanın oğlu Bilal var, bir yanda da Ak Parti'nin kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan ağanın Bilal'i var. Birinci Bilal büyüdü yetişti. Okudu okuyabildiyse. Askerlik yaptı uzun süreli, sonra geldi işsiz güçsüz kaldı. Babada annede de yok. Öğretmen oldu zar zor ama atanamadı. Babadan anneden harçlık almaya utanıyor. Peki öteki Bilal ne yapıyor? Villaları var. Gemicikleri, gemi oldu okyanusta dolanıyor. Vakıf kurmuş. Vakfa sağdan gelen 100 milyon dolar, soldan gelen 100 milyon dolar veriyor. Her taraftan dolar akıyor. Dolarla dolu havuza giriyor. Havuz değil döşek. Eskiden koyun kılı vardı döşeklerde, şimdi yeşil dolarlar var. İki Bilal'den hangisi helal, hangisi haram yiyor. Bunu AKP'li kardeşlerimize anlatmamız lazım."
17 ARALIK OPERASYONU
Konuşmasının devamında 17 Aralık soruşturması ve sonrasına değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda bir komisyon kurması gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'dan ilkeli davranmasını, milletin önüne çıkıp bunu anlatması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
"Halkın karşısına çık ve '17 Aralık'tan bu yana yolsuzluk konuşuluyor. Aileme kadar uzanıyor. Bakanlarım var, bürokratlarım var, bunu temizlemem lazım' de. Onun için 'savcıya kıyacağım, emniyeti dağıtacağım' diyeceğine bütün savcıları, emniyeti, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları al yanına de ki 'Ben bir komisyon kuruyorum. Herkes ne belgesi varsa getirsin. Savcılar incelesin, yolsuzlukla mücadele konusunda ne gerekiyorsa yapılsın'. 'Bana komplo kurdular darbe yapıyorlar' diyerek herkese iftira ediyorsun. Sana Yargıtay niye darbe yapsın? Bir medyada, bir havada görünüyorsun zaten. Gezdiğin yerlerde hesap sorulursa gidebileceğin bir yer var mı? Ona mı bakıyorsun? Eğer bu olacaksa bunu kim yapar? Darbeye gerek yok. Erdoğan'ı bu kadar korkutmaya da gerek yok. 40 gün sonra hepimiz sandığa gideceğiz. Hep beraber sandığa gidelim. 51'le geldin, 51'le gideceksin Recep ağa diyelim gitsin."