Murat VAROL / ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nin iftarında yaptığı konuşmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın 'İmam hatip okulları isyandır' sözlerinin tehlikeli bir ifade olduğunu belirten Bahçeli, "El Tayyip' Ordusu kurulmak mı istenmektedir acaba ? İmam hatip liseleri Recep Tayyip Erdoğan'ın arka bahçesi ve gelecekte kuracağı 'El Tayyip' ordusunun elemanları değildir" dedi.



Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, basın toplantısının bitmek üzere iken Başbakan Erdoğan'ın dün akşam Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nin iftarındaki 'İmam hatip okulları bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır, bir fikrin adeta isyanıdır, bir itirazıdır, bunun için ortaya çıktı' sözlerini eleştirdi.

"IŞİD PARALELİNDE HAREKET ETMEYİ DÜŞÜNMEK DEMEKTİR"

Basın toplantısından ayrılırken ayakta açıklama yapan Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan çok tehlikeli bir ifade kullanmıştır. 'İmam hatip liseleri bir isyandır' cümlesi çok tehlikeli bir ifadedir. 'El Tayyip' Ordusu kurulmak mı istenmektedir acaba ? Böyle bir rezalet olabilir mi ? Başbakan Erdoğan'ın nerede ne konuşacağı artık iyice sapmaktadır. Kendisinin bu konuda dikkatli olması lazım. İmam hatip liseleri Recep Tayyip Erdoğan'ın arka bahçesi ve gelecekte kuracağı 'El Tayyip' ordusunun elemanları değil, milletimizin öz evlatlarının okuduğu ve İslam'ı öğrendiği , millete hizmet etmek şevkiyle yetişen kardolardır. Buraya isyancı ve direnç unsuru gibi laflar katmak IŞİD paralelinde hareket etmeyi düşünmek demektir. Bundan da bu ülke kurtulmalıdır."

(FOTOĞRAFLI)