MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, 'Şunu iyi biliyoruz ki, ayakkabı kutularından çıkmak için çırpınanlar, adaletten yakayı kurtaramayacaklardır' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki kişisel hesabından açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Bahçeli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'İnsanlık yüzyıllardır bitmeyen bir arayış, bitmeyen bir mücadele, bitmeyen bir gayretin içindedir. Dünya döndükçe iyiye, güzele, hakikate, rahata, refaha dönük istek ve arzular kesilmeyecektir. Özellikle ahlak, eşitlik, adalet, özgürlük, erdem üzerine birçok düşünür kafa yormuş, kalem oynatmış, ciltler dolusu eser bırakmıştır. Türk-İslam kültür ve düşünce hayatı bu konularda oldukça zengin ve talihli bir birikime sahiptir. Yapılan tüm çalışmalar, dile getirilen tüm fikirler daha öncekilerin üzerine bina edilmiştir. Tarih boyunca kötülüğü tavsiye eden, adaletsizliği teşvik eden, haram ve hırsızlığı temenni eden aklı başında kimse olmamıştır. Adaletsiz bir toplumun, adaleti geri plana itmiş bir yönetimin doğruya ulaşması, iyiyi hak etmesi, erdemli yaşaması mümkün değildir. Adalet huzurun, güvenliğin, asayişin, dirliğin, birliğin ve temizliğin garantörü olarak asırlarca takdir ve hürmet görmüştür. Adaletten verilecek her taviz, aynı zamanda ahlaktan, esenlikten ve insanlıktan verilecek tavizle eşanlamlıdır. Ham kişilikler, fitne ve firak ateşinde yanmış, kül olmuş ikiyüzlüler elbette adaletin muazzam değerini idrak edemeyen zavallılardır.
Siyasi hevesleri uğruna adaleti kurban verenler, gün gelecek gömüldükleri ayakkabı kutularından bir daha çıkamayacaklarını anlayacaklardır. Bugün hukuka kara çalan ellerce tahliye edilen suçlular, yarın daha büyük vebal ve cezayla karşılaşmaktan kurtulamayacaklardır. Şunu iyi biliyoruz ki, ayakkabı kutularından çıkmak için çırpınanlar, adaletten yakayı kurtaramayacaklardır. Çünkü adalet hakkın sesi, haklının sözü, halkın vicdanı, halin tercümanı, tüm mazlumların temsilcisidir ve böyle de olmalıdır.'

GD (RT)