SOKAĞA ÇEKMEK İSTEYEN BABAN DA OLSA İNANMA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü gençliğe, "Sizi tahrik edip sokağa çekmek isteyen baban da olsa inanma. Sen sandığa git, sandıkta oyunu kullan. İktidarın aleyhine verirsen onu yere yatırırsın, billahi kalkamaz" diye seslendi.
Devlet Bahçeli, Antalya ve Burdur programının sonunda Burdur kent merkezinde il örgütü tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bahçeli, yoğun program nedeniyle saat 21.30’da başlaması gereken toplantıya saat 23.00 sıralarında ulaşabildi. Salonda beklemekten yorulan bazı partililer uykuya yenik düştü.
BU TEHLİKELİ GİDİŞTİR
Toplantıda konuşan MHP Lideri Bahçeli, Türkiye’nin son dönemde yaşanan olaylardan dolayı bir sosyal karmaşaya ve fiili toplumsal hareketlere muhatap olmaması gerektiğini belirterek, "Böyle bir olay baş gösterirse bunun içerisinde sadece cımbızla Recep Tayyip Erdoğan çıkmaz. Alayınız bu işin içerisine girmeye, vebal altında kalmaya başlarsınız. Bu tehlikelidir. Allah muhafaza bunu yaşamamak lazım. Bunu bir başlarsa PKK bütün unsurlarıyla Kuzey Irak, Şam’dan Suriye’den tutun İran’a kadar ne varsa 4 parçalı Büyük Kürdistan’ı kurmak için bunu tahrik eder, çatışmayı artırır, bin yıllık kardeşliğimizi ve onun hukukunu bozar. Bu tehlikeli gidiştir" dedi.
SOKAK KARANLIKTIR, KANLIDIR, KİRLİDİR
Bu gidişe bir çözüm yolu bulunması gerektiğini aktaran Devlet Bahçeli, "Sosyal hareketleri tasvip etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz. Genç kardeşlerim her zaman demokratik haklarınızı kullanın, istediğiniz gösteriyi yasa içerisinde yapın, istediğiniz zeki buluşlarınızı toplumla paylaşın, ama sizi sokağa çekmek isteyenlere aman ola dikkat edin. Genç kardeşlerim ve onların anne-babaları sizlere sesleniyorum; AKP’lilerin hala ‘bu adam masumdur’ sözüne aldanmayın, birileri bunu yıkmak için eğer bir tıkanma görmüşse sokağı hareketlendirir. Sokak karanlıktır, sokak kanlıdır, sokak kirlidir ve sokakta kimin ne olduğunu bilmezsiniz. Onun için genç arkadaşlarım sokak yerine demokrasi içerisinde bir görev üstlenin" diye konuştu.
HAVADA TAKLA ATAR KİRİŞTEK GİBİ DÖNER
Türkiye’de şu an oy kullanabilen 18-25 yaş grubu arasında 10 milyonu aşan genç nüfusun olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: "Eğer 10 milyon sokakta, sağa sola taş atacağınız yerde sandığa gidip oy vermiş olsanız Recep Tayyip Erdoğan 10 milyon oy kaybıyla ve 10 milyon oy tepkisiyle havada takla atar, yere düşerken de kiriştek gibi döner. Daha belini doğrultamaz. O sebepten dolayı ülkücü genç kardeşlerim. Bu kardeşlerime sesleniyorum, sizi tahrik edip sokağa çekmek isteyen baban da olsa inanma. Sen sandığa git, sandıkta oyunu kullan. İktidarın aleyhine verirsen onu yere yatırırsın, billahi kalkamaz. 30 Mart iktidar değişikliği yapar mı, yapmaz. Recep Tayyip Erdoğan’ın aklını başına getirmeye uyarı olur. Getirmezse zaten Abbas yolcu, gidiyor demektir. Onun için sandığa gidin, oylarınızı kullanın."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının ardından ‘Devletin başına Devlet gelecek’ sloganlarıyla salondan ayrıldı.

ÖÖ (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)