'ALLAH VERE BU MONTAJ OLA'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili, "Allah vere bu montaj ola. Eğer montaj değilse Türk milletinin Başbakanına bu yakışmaz, Türk devlet geleneğinde bu olmaz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Burdur’da yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında önce Altınyayla, ardından Gölhisar ilçelerinde vatandaşla bir araya geldi. Gölhisar İlçesi’nde seçim otobüsü üzerinden konuşma yapan Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin açıklamalarda bulundu.
BAŞBAKAN YOLSUZLUK VE RÜŞVETİN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR
Türkiye’nin şu an toplumsal bir hastalık olarak nitelendirdiği yolsuzluk ve rüşvet sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, 17 Aralık operasyonu sonucu aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığını aktardı. Bahçeli, "Bu olayın başladığı andan itibaren muhtemelen saat 11.00 civarlarında sayın Başbakan büyük bir feveranla yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gideceğine, ‘Bu bana yapılan komplodur, benim iktidarımı yıkmak istiyorlar, bana yargı yoluyla bir darbe yapmaya çalışıyorlar, şöyle oluyor böyle oluyor’ diye Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvetin üzerine giden bir şahıs olması gerekirken tamamen onun üstünü örtmeye çalıştığı görülmüştür" dedi.
BUNLAR HARAMZADELERDİR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar olabilir mi? Bir gazete ile bir medyayı satın almak için bazı işadamlarına ki Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde beslenen işadamlarıdır bunlar, haramzadelerdir bunlar. Böyle insanlar bir havuzun içinde bu gazeteyi ve televizyonu almak üzere sözde sayın Başbakan tarafından bir salma gönderiliyor ve deniyor ki ‘sen 100 milyon dolar’ diyerek hepsine paraların verilmesini istiyorlar. Onlar da ‘emriniz olur diyor’, içlerinden bir uyanık da ‘siz 100 milyon doları verdiniz mi?' 'evet verdik’, 'ben 150 milyon dolar vereyim de yakın tarihte yapılacak şu ihaleyi de bana versinler’ diyor. Şu kurnaza bak. Bunlar bir havuzda toplanıyormuş. Havuzda toplanan meblağ nedir? 630 milyon dolar. Sayın Başbakan’a bu söylendiği zaman diyor ki, ‘bu işadamları istikrarlı işadamlarıdır, havuza girseler dahi ıslanmazlar’ diyor. Bu söylenecek söz müdür? Eğer havuzun içi su doluysa ıslanmamak için hiçbir sebep yok. Ama havuzun içi 630 milyon yeşil Amerikan Doları ile doluysa orada adam ıslanır mı?"
ALLAH VERE BU MONTAJ OLA
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gündeme geldiği günden bu yana Türkiye’nin hiçbir sorununa el atılmadığını anlatan Devlet Bahçeli, "71 günden bu yana meclisiyle, hükümetiyle yolsuzluğun üzeri nasıl örtülebilir, bu tartışılıyor. Paralel devletten bahsediliyor, başka şeyler söyleniyor. Türkiye’ye yakışmayan bir durumdur. O da şudur; son baba oğul konuşmasından anlaşılıyor ki, 17 Aralık 2013 günü saat 06.30 - 07.30 arasında operasyon başladıktan hemen sora sayın Başbakan oğlunu arıyor ve malum gazetelere kadar intikal etmiş konuşmalar oluyor. Sayın Başbakan bu konuşmaların hepsini reddediyor, bunlar montajdır diyor. Ben de Gölhisar’dan sesleniyorum, Allah vere bu montaj ola. Eğer montaj değilse Türk milletinin Başbakanına bu yakışmaz, Türk devlet geleneğinde bu olmaz."
AK PARTİ DEYİP DURUYORDUN HADİ AKLAN BAKALIM
Bu konuşmaların montaj olup olmaması için savcıların görevden alınıp, polislerin görev yerinin değiştirildiğini kaydeden Devlet Bahçeli, "Şimdi kalkmış TÜBİTAK’tan 7 insanı görevden alıyor. Bunların görevi ne? Montaj mı, değil mi en iyi bilecek insanlar onlar, ses mühendisi özelliğindeki insanlar. Eğer bunları duyup da bu montaj değil derse, Sayın Recep Tayyip Erdoğan neyin korkusu içindesin ki o TÜBİTAK’tan 7 uzmanı görevden alıyorsun. O TÜBİTAK’ın bağlı olduğu bir bakan da ‘ben araştır derseler araştırırım, dinledim kanaatimce montaj değil’ diyor. Peki sayın bakan bu ileride montaj değil de doğru olursa sayın Başbakan ile istifaya hazır mısın? O sebepten dolayı yolsuzlukla mücadeleden vazgeçilmemesi lazımdır. Bunun başlangıcını ise Sayın Başbakan yapsın. Ak Parti, Ak Parti deyip duruyordun haydi aklan bakalım" ifadelerini kullandı.
MEHTER MARŞIYLA GELDİ İZMİR MARŞIYLA GİDECEK
30 Mart seçimlerinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut iktidarın Mehter marşıyla geldiğini, İzmir marşıyla da gideceğini söyledi. Bahçeli ayrıca, Gölhisar Belediye Başkanlığı için Yılmaz Tunç’u aday gösterdiklerini belirterek destek istedi.

ÖÖ (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)