SEÇİMLERİN ÖNEMİNİ ANLATTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'daki aday tanıtım toplantısının ardından Burdur'un Söğüt Beldesi'nde seçim çalışmalarını sürdürdü. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bahçeli, seçim otobüsünden konuşma yaptı.
30 Mart seçimlerinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olacağını söyleyen Bahçeli, “Her ne kadar belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçimleri olsa da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlar, iç ve dış tehditler bu seçime çok daha farklı anlam yüklemektedir" dedi.
30 Mart seçimlerinin ardından 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 12 Haziran 2015'te ise milletvekilliği seçimleri olacağını aktaran Devlet Bahçeli, “Demek ki belediye başkanı, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri arkası arkasına bir yılı aşkın bir süre sonra tamamlanınca Türkiye'nin kaderini değiştirebilecek, geleceğini belirleyecek veya siyasetini yeniden şekillendirecek bir döneme girmiş oluyoruz. Bu sebepten dolayı seçimlere çok büyük önem veriyor, hazırlıklarımız da ona göre devam ettiriyoruz" diye konuştu.
'YOLSUZLUK VE RÜŞVET TOPLUMU ÇÜRÜTÜR'
Böyle bir dönem içerisinde Türkiye'nin önüne önemli gündemler çıktığını, tarım, memur, emekli ve esnaf kesimlerinde birçok sıkıntının devam ettiğini anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fakat üzülerek ifade ediyoruz ki, 72 günden bu yani 17 Aralık 2013'ten bugüne kadar Türkiye'nin gündemine de ağırlıklı olarak bir yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması çıkmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet sorgulamasını ciddiye almak lazımdır. Bunun üstünü örtmeye çalışmak, saklamak, başka türlü birilerinin üstüne yıkmak, onlara karşı ağır ifadelerle bu yolsuzluk ve rüşveti ortadan kaldırmaya yönelik gayretler, Türkiye'de önemli sıkıntılar yaratır. Hangi partiden olursak olalım, bu ülke bizimdir, biz hepimiz bu milletin aziz evlatlarıyız. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür, devleti çökertir. Bunun birçok örnekleri yaşanmaktadır."
'DEVLET İMKANLARIYLA ÖRTEBİLİRSİNİZ'
Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan örnekler vererek konuşmasını sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
“Tunus'ta başladı, Mısır'da sürdü, Libya'da Kaddafi'nin ölümüne kadar gitti, şimdi de Suriye'de iç çatışma devam ediyor. Bütün bunların altında toplumdaki adaletsizlik, yolsuzluk ve rüşvet yatmaktadır. Bugünkü devlet imkanlarınızla bunun üstünü örtmeye çalışabilirsiniz, sorguyu yapan savcıyı görevden alabilirsiniz, 72 günden bu yana 8 bini aşkın emniyet mensuplarını yer değiştirirsiniz, 28 valiyi merkeze alabilirsiniz, Meclis'teki sayısal çoğunluğunuzla gece sabahlara kadar Meclis'i açık tutup çalıştırmaya yönelik gücünüzle her türlü yasayı çıkartabilir, HSYK'yı değiştirebilirsiniz, bazı yasalar üzerinde oynayabilirsiniz. Bütün bunların hepsini yapabilirsiniz. Bunu bugün için yaparsınız ama halkın arasına bir ülkede iktidarın yolsuzluğu düşmüş, açlık, susuzluk Türkiye'yi kavururken, işsizlik her tarafta yaygınlaşırken, insanlarımız hayat pahalılığı altında ezilirken bunların üstünü örtmek, hattı zatında sacın altına daha büyük kütüklerle ateş sürmek demektir. Bunun üstünde kimse kalamaz."
UKRAYNA ÖRNEĞİNİ VERDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olan vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Partinizi yine sevin, madem partiniz 11 yıldan beri iktidardır, siz ne yapmışsanız yapmışsınızdır, durumunuz iyileşmiş olabilir ama Türkiye yangın yerine düşüyorsa birinci görev sizdedir. Sayın Başbakan'ı ikna edin, Sayın Başbakan böyle diklenip durmasın. İşte 15 gün önce Ukrayna'yı gördünüz. Ukrayna'da ortalık karma karışık oldu. Bir gecede mevcut yönetim halktan 86 kişiyi öldürdü, arkasından terk etmek mecburiyetinde kaldı, halk galeyana geldi, sarayı bastı, devlet başkanının ikametgah evini bastı, o da Rusya'ya kaçmak zorunda kaldı. Türkiye'de bunlar yaşanmasın, Türkiye'de bunlar olmasın."
Devlet Bahçeli, bugünkü iktidarın "Yüzde 51 ile geldim, her şeyi yaparım, Türkiye'de ben varım, benden başka kimseyi tanımam" dediğini belirtirken 30 Mart seçiminde iktidarın oy kaybederek ikaz edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ÖÖ(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)