Demet ÖZTÜRK- Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  30 Mart'taki seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından zok önemli olduğunu belirterek, "AKP iktidarı, ülkemizi iyi yönetememektedir. Öyle politikalar uygulamaya konmuştur ki Türkiye çok ciddi iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de seçim gezisinin ikinci gününe Felahiye İlçesi'nden başladı. Felahiye'de vatandaşlara hitap eden Bahçeli, "30 Mart seçimleri Türkiye'mizin çok önemli iç ve dış meselelerini olduğu çok kritik bir süreçten geçtiğimiz dönemde yapılmaktadır. Bu seçimler belediye başkanlarını seçmekten öte, Türkiye'nin geleceğinde önem arz etmektedir. Tüm siyasi partiler bu seçimlere önem göstermektedir" dedi. Ardından iktidara yüklenen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Ülkemiz, AKP yönetiminde uygulanan sosyal ve ekonomik politikalardan fayda görmemiştir. İşsizlik vardır. İşsizlik yaygınlaştıkça göç meydana gelmektedir. İlçelerimiz gittikçe küçülmektedir. Var olan bazı kurumlar başka yere taşınıyor ve vatandaşlar da oraya gitmek zorunda kalıyor. Bu olaylar 11 yıldan beri devam ediyor. Nüfusumuzun yüzde 80'i şehir merkezlerinde yaşamaya başlıyor. Bu beraberinde çok daha fazla sorunları arttıracak ve Türkiye yaşanabilecek bir ülke durumundan çıkaracaktır. AKP iktidarı, ülkemizi iyi yönetememektedir. Öyle politikalar uygulamaya konmuştur ki Türkiye çok ciddi iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır."
'SANDIKLARA DİKKAT'
Devlet Bahçeli, partisinin sandık görevlilerini de uyararak, "Sayımlar sırasında partimizin sandık görevlileri çok dikkatli olmalı. Hileyle, çalınan oyla, haksız yere kazanma ihtimalini söz konusu etmemeli. Adil, dürüst, güvenilir bir seçimle Türkiye’ye hizmet edebilme imkanı doğabilmeli,. Bunu başarmak lazım" dedi. Bahçeli, 30 Mart’ta herkesin mutlaka sandığa gitmesini ve hür iradesiyle oyunu kullanmasını istedi. Bahçeli, "Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezmekteyiz. Bu ziyaretlerimiz vatandaşlarımızla yüzyüze gelmek, onları adaylarımızla buluşturmak, Türkiye’nin meseleleri üzerine görüş almış verişinde bulunmak. Bazı değerlendirmelerimizi sizlerle paylaşmak için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Türkiye’yi ilçe ilçe gezen sadece MHP’dir" diye konuştu.
Sorunlarının yoğunlaşmasının, beraberinde problemleri artıracağını ve Türkiye'nin önemli ölçüde yaşanabilir ülke olmaktan çıkacağını öne süren Bahçeli, konuşması sırasında slogan atan gençleri "Biraz sabredin arkadaşlar" diyerek uyardı.
Bahçeli, Felahiye'deki ziyaretlerinin ardından Özvatan İlçesi'ne geçti.

DÖ,MÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)