SEÇİME 14 GÜN KALA GERİLİM TIRMANIYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'nde, 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganıyla karşılandı. Sarıoğlan’a yaklaşık 1 kilometrelik konvoyla giren Devlet Bahçeli, halka hitabında ülkenin birlik ve beraberliğe, istikrara ihtiyacı olduğunu söyledi. Bahçeli, “Türkiye’nin bugünkü siyasi şartlarında zaten gerilim, kamplaşma, kavga çatışma var ve sosyal hareketlilikler, baş gösteriyor. Seçime 14 gün kala bu gerilimin tırmanma ihtimali yüksek görülüyor. Buraya dikkat etmek lazım. Ülkemizin istikrara, bin yıllık kardeşliği korumaya ihtiyacı var. Huzur ve güven içinde yaşamaya ihtiyacı var" dedi.
Türkiye'de 76 milyona ulaşan nüfusun, yüzde 59’unu teşkil eden 44 milyonunun yoksul olduğunu, bunlardan 13 milyon kişinin de açlık sınırının altında olduğunu belirten Bahçeli, "Bu ülkenin insanlarıyız, bu aziz milletin evlatlarıyız. Partilerimiz farklı olsa da aynı şehirde, aynı köyde, aynı ülkede yaşıyoruz. Birimiz açken diğerlerinin tok olması doğru değil. Bu tehlikeli. Ancak Müslüman bir toplum olarak kanaat ve şükre sahip olduğu için, aç da kalsa, yoksul da olsa bu cenabı Allah’ın takdiri şimdilik bununla yetinelim diyerek başkasının malına canına göz dikmiyor" diye konuştu.
Türkiye'de gelir dağılımındaki adaletsizliğin gittikçe arttığını belirten Bahçeli, "En yüksek gelire sahip olan yüzde 20, milli gelirin yüzde 56’sını alıyor. En düşük olan yüzde 20 ise yüzde 4-5’te kalıyor. Bu uçurum arttığı zaman Türkiye uçuruma gidiyor demektir. Bu gelir dağılımını düzeltmek lazım. Çöp kırıntılarının arasında ekmek arayan bu ülkenin evlatları var. 2 milyon 746 bin işsizimiz var, genç işsizler artıyor” diye konuştu.
"NİYE KAÇIRIYORSUNUZ FEZLEKELERİ?"
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda suçlanan 4 bakanla ilgili fezlekenin Meclis'e geldiğini ancak milletvekillerinin bilgilendirilmediğini söyleyen Bahçeli, şöyle dedi:
"Türkiye’nin en önemli sorunu; açlık kadar, işsizlik kadar, yoksulluk kadar, kimsesizlik kadar önemli sorunlarından biri 17 Aralık’ta başlayan bugün de 90’ıncı gününü bulan yolsuzluk ve rüşvet meselesidir. Toplum açısından da yolsuzluk ve rüşvet hastalıktır. Toplumu yavaş yavaş sarar ve sonunda çürütür. Ama iktidarları da yerinden eder, devleti çökertir. Yolsuzlukla mücadeleyi geciktirmemek lazım. Reddetmekle, inkar etmekle, montaj demekle milleti aldatamazsınız. 4 bakanın dosyası fezleke olarak TBMM’ye sunulmuş. Bu fezlekeler Meclis'e gelmişse, orda okunsa ne olur? Milletvekillerinin hepsi fezlekede ne var, ne kadarı doğrudur, ne kadarı yanlıştır, bilgi sahibi olup da öle oy kullansa ülkemiz için zarar mı verir? Niye kaçırıyorsunuz fezlekeleri, okutalım oylatalım gitsin. Yarın adliyeye geldiğinde zaten onlar didik didik edilecek. Diyelim ki bu iktidar zamanında yapılmadı ama ben diyorum ki, MHP iktidarında 7 göbekten sorulur bu. Bunun neresini saklayacağız, neresini gizleyeceğiz?"
"YOLUN SONU YÜCE DİVAN"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk ve rüşvetle ilgili soruşturmaları engellememesini isteyen Bahçeli, “Başbakan 11 yıldan beri ülkeyi yönetiyor. Adına Ak diyen parti bu hallede düşmemeli. Halk her gün bunu konuşuyor. Bu bazı ülkelerin rejimini değiştirmiştir, diktatörlerini silip atmıştır. Tunus böyledir. Mübarek, müebbet hapse mahkum oldu. Kaddafi halk tarafından linç edildi. Ukrayna karma karışık. Türkiye de mi böyle olsun? Yolsuzluk ve rüşvetten dolayı milleti birbirine kırdırmanın, çatıştırmanın gereği var mıdır?" dedi.
Seçimlere 14 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Seçim öncesi her yerde yiğitlik yapıyorsun, Kasımpaşalılık yapıyorsun, niye yolsuzluk ve rüşvette bunu yapamıyorsun? ‘Tüm savcı ve hakimleri, kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyorum. Nerede yolsuzluk varsa araştırın, köküne kadar inin bana kadar geliyorsa araştırın ve yargılayın' demesi lazım. Ama bunu yapamıyor, korku almış gidiyor" diye konuştu. Bahçeli, Ak Parti seçmenine seslenirken de şöyle dedi:
"AKP’ye oy vermiş kurucusu olmuş kardeşlerim. Recep Tayyip Erdoğan beyin bu tutumu yanlış. Bundan kurtulması lazım. Bunun hiçbir partide dostu yok. İki üç danışmanın kendisini tahrik edip körükleyerek, sürekli kızgın konuşmaları, argo cümleleriyle, herkese hain, alçak, paralel devlet, herkese Haşhaşi, dedirterek niye tahrik ediyorsun. Hiç mi dost olan bir Allah’ın kulu yok. ‘Ne yapıyorsun Başbakan. Sen felakete gidiyorsun bizi de mi sürükleyeceksin’ deyiniz. Çözüm milli irade. İktidara milli irade getirmiştir. İktidardan da milli irade göndermelidir."
Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin iktidarı değiştirmeyeceğini ancak iktidara uyarı olabileceğini kaydeden Bahçeli, "Kendine çeki düzen verirse verdi, vermezse 2015 12 Haziran’ın da seçimlerde haydi güle güle der. Milli irade meseleyi çözer. Artık birlikte yürüyelim şarkısı biter. Yol tek yön haline gelir. O tek yöne de Erdoğan 4 bakan, 41 işadamı bir o kadar bürokratla arka arkaya dizilir orda yürümeye başlar. Tek yönün karşısında ne yazıyor. Yüce Divan. Recep Tayyip Erdoğan yüce divana gitmekten başka şansın yok senin.”

DÖ,MÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)