Muhammet KAÇAR/ DEREPAZARI (Rize), () - RİZE’nin Derepazarı İlçesi’nde aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa edip bağımsız olarak yeniden aday olan Belediye Başkanı Şaban Kalça, "Tepside altın makam sundular, kabul etmedim" dedi. Kalça, adaylıktan çekilmesi halinde makam teklifinde bulunulduğunu ileri sürdü.
Derepazarı'nda bir dönem Fazilet Partisi, iki dönem de AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, 30 Mart yerel seçimler için partisinden aday adayı oldu. Ancak Başkan Kalça, Yakup Samangül'ün aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti, bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı. Başkan Kalça, ilçe girişine, üzerinde Başbakan Erdoğan’ın büyük bir fotoğrafı bulunan, altında da, 'Şaban Kalça, Derepazarı Belediye Başkanı' yazısı yer alan bir pankart astırdı. Rize mitingi için geçen perşembe akşamı Trabzon’dan karayolu ile Rize’ye gelirken pankartı gören Başbakan Erdoğan, iddiaya göre Belediye Başkanı Şaban Kalça’yı arayarak tepki gösterdi, pankart gece geç saatte polislerin gözetiminde indirildi.
'KABUL ETMEDİM'
İlçede bugün düzenlediği mitingde konuşan Kalça, "Bir makam için, gelecek için asla milletimden vazgeçmem. İki gün önce tepside altın makamı bana sundular. Ben, 'Halkım bana gümüş makam sunsun, ben onu altın hissederek halkımla yoluma devam ederim' dedim, bu makamı kabul etmedim. Benim bu hareketim önümü kesmek isteyenlere karşıdır. Asla Başbakanımıza karşı bir hareket içerisinde değilim. Beni Başbakanımız aradı ve 20 dakika telefonda görüştüm. Başbakan'la 30 yıllık hukukum olmazsa benimle telefonda 20 dakika konuşur muydu?" dedi.
Miting sonrasında gazetecilerle sohbet eden Kalça, adaylıktan çekilmesi halinde makam teklifinde bulunulduğunu iddia etti.

MK(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)