BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, Şereflikoçhisar Arıtma Tesisi ve Peçenek Çayı Islahı projesinin açılış törenine katıldı. Babacan burada yaptığı konuşmada, "Başbakanımıza sahip çıkalım. Tuzakların, komploların esiri olmayacağız" dedi.
Açılış töreninde 2002 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yola çıktıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “O günlerde memleketin durumu kötüydü. Türkiye Cumhuriyeti'nin hazinesi yüzde 66 faizde idi, enflasyon yüzde 29'du. Şimdi faiz ine ine tek haneli rakamı gördü. Enflasyon tek haneli duruma geldi ve Cumhuriyet tarihi en düşük faizini, en düşük enflasyon oranını AK Parti iktidarında gördü. IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu, Merkez Bankasının 28 milyar dolar rezervi vardı. Mayıs ayında ödeye ödeye IMF'yi sıfırladık. Merkez Bankası'ndaki rezervi 125 milyar dolara çıkardık. Yolsuzlukların çok olduğu bir ülkede Merkez Bankası rezervi 28 milyardan 125 milyar dolara çıkar mı? Yolsuzlukların çok olduğu bir ülkede bu kadar yatırım, hizmet olur mu? Hiç kimsenin partimizin leke getirmesine izin vermeyiz" dedi.
ÇOK UYANIK OLMAMIZ LAZIM
Türkiye'nin geldiği bu noktayı kıskananlar, çekemeyenler, engelleyenler olduğunu ifade eden Babacan, "O çekemeyenler, çekememeye devam edecekler. Kendi içimizde birlik, beraberlik sıkı sıkıya dik durduğumuz sürece Türkiye'yi hiç kimse bozamaz. Çok uyanık olmamız lazım. Bir komployla karşı karşıyayız. Ve aklını kiraya verenlerden olmamamız lazım" diye konuştu.
DESTEK BEKLİYORUZ
30 Mart günü partililerinin desteklerini beklediklerini sözlerine ekleyen Babacan, "İlçe belediyeleri, büyükşehir belediyesi ve hükümet çalışacak. Şereflikoçhisar'a çok yoğun hizmet gelmesi için sizlerden de destek bekliyoruz. 'İstikrar ve güven ortamına devam mı?' Sorumuz bu. Sayın başbakanımıza sahip çıkalım, belediyemize sahip çıkalım. Tuzakların, komploların esiri olmayacağız“ dedi.
Babacan, konuşmasının ardından Şereflikoçhisar Arıtma Tesisi ve Peçenek Çayı Islahı projesinin açılışını gerçekleştirdi.

ZG(ÜK/AK) (FOTOĞRAFLI)