İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, partisinin Karaburun seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, İzmir’in 2013 yılında merkezi hükümete ödediği verginin, 2012 yılında ödediğinden yüzde 10.7 daha fazla olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Bunun anlamı şudur; İzmir Türkiye’den 2.5 misli daha fazla büyüdü. Bunu Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık, çalmadık, çaldırmadık. Bunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başardık. Bize beceriksiz diyorlar. Haklılar, biz 'götürmesini' bilmediğimiz için beceriksiziz" dedi.
Karaburunlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, İzmir CHP milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı ve Karaburun Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ile partililer hazır bulundu.
Açılışta konuşan Büşükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, diğer ilçelerde olduğu gibi Karaburun’da da ilçe belediye başkanıyla el ele çalışacaklarını söyledi. Karaburun’un yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Elbette burada da birçok ihtiyaç ve sorun var. Ama önce kirlettiğimiz çevreyi koruyup yenileyeceğiz. Biz önce bir talanı durdurmak, sonra da iyileştirmek zorundayız. Bunu yapacak bilgi birikimimiz, ekibimiz, inancımız var" diye konuştu.X

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4.5 yıl önce Yarımada’yı kalkındırmak üzere bir fikir yarışması açtığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:
"171 bin hektarlık, dünyanın en kıymetli ve ilginç coğrafyasının nasıl kalkınacağına ilişkin projeler üretildi ve bunlar kitaplaştırıldı. Şimdi ise Karaburun ve Çeşme’yi kapsayan bir stratejik plan hazırlanıyor. Yarımadanın her yerine ayrı bir fonksiyon yüklenecek. Aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak, birlikte karar vererek ve üreterek çalışacağız."
'İZMİR’İN BÜYÜMESİ 2.5 KAT DAHA FAZLA'
İzmir’e yapılan 'köy' benzetmesine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in 2013 yılında merkezi hükümete ödediği verginin, 2012 yılında ödediğinden yüzde 10.7 daha fazla olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
"Bunun anlamı şudur; İzmir en az yüzde 10.7 büyüdü. Türkiye’deki genel büyüme rakamı ise yüzde 4. Yani İzmir, Türkiye’den 2.5 misli daha fazla büyüdü. Bunu Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık, çalmadık, çaldırmadık. Bunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başardık. Bize beceriksiz diyorlar. Haklılar; biz 'götürmesini’ bilmediğimiz için beceriksiziz."
'BU NE KİN, BİZ NERENİN MEMLEKETİYİZ'
Türkiye genelinde kişi başına ortalama 4 bin 500 lira vergi verildiğini, İzmir’de ise bu rakamın 8 bin 900 lira olduğunu kaydeden Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İzmir, hükümete iki katı destek verirken, aldığı katkı ise 37'nci sırada. İzmir’le neden uğraşıyorlar, neden kötü bakıyorlar, onu bilemiyorum ama bir şeyi biliyorum; İzmir’den korkuyorlar. İzmir’den başlayan bir hareketin, İzmir’in oylarının onları korkuttuğunu biliyorum. 11 yıldır size muhtaç olmadan, kendi göbeğimizi kestik. Niye bundan sonra muhtaç olalım. Böyle bakış açışı olur mu? Bu ne kin, bu ne nefret! Ayıptır! Biz nerenin memleketiyiz?"
'SANDIKLARA NAMUSUMUZ GİBİ SAHİP ÇIKACAĞIZ'
CHP İl Başkanı Ali Engin ise, yeni yasanın ardından köylerin tüzel kişiliklerinin yok edilmesine karşı olduklarını söyledi. Engin, "Ama iyi ki, Aziz Kocaoğlu var. Daha Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan ilçelerimize hizmetler gelmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde olduğu gibi burada da yaşayanların ekonomik olarak kalkınmasına destek olacak" diye konuştu.
CHP Karaburun İlçe Başkanı Sezin Taylan da Yarımada’da eskisinden daha da güçlü olacaklarını belirtti. Taylan, "Namusumuza sahip çıkar gibi sandıklara sahip çıkacağız ve Yarımada’da zaferimizi kutlayacağız. Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu’na bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz" dedi.

(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)