İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca 2 aylık sürelerle 22'nci kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Kendinizi de görevden uzaklaştırın" dedi.
5 kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da görevden alınan Aytaç Durak, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yazılı bir açıklama yaptı. 'İçişleri Bakanı'na açık mektup' başlığıyla yapılan açıklamada Durak, "Sayın Bakan Şimdi utanıyor musunuz? Beni değil kendinizi açığa alın. Oğlunuzun evinde kasalar, paralar var. Ben de ise 84 müfettişten sonra tek suç yok. Oğlunuzun evinde 7 kasa, para sayma makinası, kaynağı belli olmayan milyon dolarlar çıktı. Oğlunuz, 'rüşvet alıp vermeye aracılık etmekten' tutuklandı. Siz, incelemenin selameti için görevden istifa etmiyorsunuz" diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı'nın kendisini 4 yıl önce belediyedeki bazı iddiaları incelenmesi için görevden uzaklaştırıldığını da hatırlatan Durak açıklamasında şunları söyledi;
BENİ GÖREVE İADE EDİN
"Üzerime dalga dalga müfettiş saldınız. Allah'a şükür yapılan inceleme ve araştırmalarda hesabı verilemeyecek bir bilgi ve bulguya ulaşamadınız. Halen, ikişer aylık sürelerle 22'inci defa daha görevden almayı uzattınız. Bu utanılacak hareketten dolayı vicdanınız sızlamıyor mu?
Halkın 5 defa güvenerek seçtiği bir Belediye Başkanı'nı yargı kararı olmadan açıkta tutmanın Cumhuriyet ilkeleriyle yönetilen hangi demokratik ülkede emsali vardır? Beni, millet seçti. Keyfi olarak milli iradeyi yok sayıyorsunuz. Bunun hesabını Adanalılar 3 ay sonra sandıkta elbette soracaktır. Hakkımdaki bu utanç verici uygulamaya son verin. Beni görevime iade edin. Hiç değilse bu çifte standart uygulamanın sorumluluğundan kendinizi biraz olsun kurtarın."