ADANA Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken 28 Mart 2010'da açılan soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan ve şimdiye kadar 82 ayrı müfettiş tarafından incelemesi yapılan Aytaç Durak'ı görevden alma süresi 2 ay daha uzatıldı.
İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 2 aylık uzatma kararı Aytaç Durak'a bu sabah tebliğ edildi. Kararda, Adana Valiliği'nin görevden uzaklaştırmaya neden olan şartlarda bir değişiklik olmadığından, Aytaç Durak hakkındaki uzaklaştırma tedbirinin devam etmesinin uygun olacağı belirtildi. Durak, bu kararla birlikte 22'nci kez görevden uzaklaştırılmış oldu.
'GERÇEK BİR İLERİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ GÖSTERMEK İSTİYORLAR'
İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırma kararıyla ilgili  açıklama yapan Aytaç Durak, demokratik ülkelerde görülmeyen uygulamanın Adana'da kendisine uygulandığını savundu. Başbakan Erdoğan’ın 'aday olma' talimatına rağmen tekrar aday olarak seçimi kazandığını ancak bu defa İçişleri Bakanlığı'nın baskılar sonucunda görev yaptırmadığını ileri süren Durak, şunları kaydetti:
"Bu konuda Başkan Durak’ın dosyasını inceleyen Danıştay 8. Daire Savcısı 'yargılama ve soruşturma sürecindeki gecikmelere dayanılarak Belediye Başkanının sürekli olarak görevden uzaklaştırılması hukuka uygun değildir' şeklinde görüş belirtmiştir. Bu görüşe rağmen sudan gerekçelerle Bakanlık 26.11.2013 tarihli yazısı ile görevden uzak kalmam için 2 ayda bir yazılan yazısını 22'nci defa yenilemiştir. Böylece 4 yıla yakın süredir görev dışı tutulmaktayım ve milyonluk bir şehrin belediyesi 19 oyla seçilmiş bir Vekil Başkana teslim edilmektedir. Adana Halkı, Mısır için 'oy namustur' diyenlerin, kendi oylarının hukuka aykırı olarak yok sayılmasını tepki ile karşılamaktadırlar. Bu nedenle, Adanalılar, beni 6'ncı defa göreve getirmek için adaylık baskısı yaparak, gerçek bir ileri demokrasi örneği göstermek istiyorlar."