Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - DEMOKRATİK Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, 30 Mart seçimlerinin ayakkabı kutuları ile milyon dolarlar götüren hırsızlar ile halkına özgürlük isteyenler arasında geçeceğini söyledi.
Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Siverek ilçe teşkilatının Kadınlar Günü için düzenlediği etkinliğe katıldı. Hocaömer Mahallesi'ndeki boş alanda düzenlenen ve yapılan üst aramalarından sonra alana alınan yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlikte, sık sık PKK ve Öcalan lehine slogan atıldı. Öcalan posterlerini taşıyanların bulunduğu kalabalığa konuşan Aysel Tuğluk, artık Kürt halkına kimsenin köleliği ve inkarı dayatamayacağını, halkın demokratik özerkliğe yürüdüğünü ifade etti. 30 Mart'ın sadece belediye başkanlığı seçimleri olmaktan çıkan bir tarih olduğunu vurgulayan Tuğluk şöyle konuştu:
"30 Mart seçimleri; demokratik özerklikle, demokrasiyle, özgürlükle, eşitlik mücadelesi ile rantçılar, hırsızlar, sistem sahipleri arasında geçecek. Yani 30 Mart seçimleri ayakkabı kutuları ile para sayma makinesi ile milyon dolarları alıp götüren hırsızlar ile halkına özgürlük isteyenler arasında geçecek. Biz diyoruz ki; demokratik özerk sistemimizi kuracağız. AKP ve bu sistem partileri bunu anlamıyor kafaları basmıyor: Çünkü bunlar eşitlik nedir bilmezler, bunların işi gücü para puldur. Bunlar etrafındakileri nasıl zengin edeceklerinin derdinde. Onlar iktidarın biz halkımıza hizmetin peşindeyiz v kendi kendimizi yönetme gücümüz vardır. Biz demokratik ulus olma hakkımızı kullanıyoruz, demokratik örgütlenme hakkımızı kullanıyoruz ve ey hükümet buna saygı duyacaksınız. Aksi halde kimse bize Kürt sorununun çözümünden bahsetmesin."
Kadınların başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında etkin rol almasında Öcalan'a çok şey borçlu olduklarını da ifade eden Aysel Tuğluk, en çok kadın yerel yöneticinin de Doğu ve Güneydoğu'da bulunduğuna dikkat çekti. Tuğluk, son zamanlarda HDP'ye yönelik saldırıların ise basit olmadığını ve arkasında büyük güçler bulunduğunu iddia etti.
Tuğluk, yağmurun şiddetini artırması nedeniyle konuşmasını erken bitirmek zorunda kaldı.

MS (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)