Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı, mevcut aşkan CHP’li Özlem Çerçioğlu oldu.
CHP’li Özlem Çerçioğlu, 5 yıldır sürdürdüğü Aydın Belediye Başkanlığı görevinin ardından yaklaşık yüzde 45 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Çerçioğlu’nun en yakın rakibi, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş yüzde 29, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise yüzde 22 oy alarak yarışı kaybetti.
17 ilçesi olan Aydın’da bir önceki seçimde 12 belediyeye sahip olan CHP, son seçimde 2 ilçe belediyesini kaybetti. 3 belediyeye sahip olan AK Parti, Sultanhisar İlçesi’nde kaybetse de CHP’li Yenipazar İlçesi’nde kazanarak sayıyı korumayı başardı. 2009 seçimlerinde sadece 2 belediye başkanlığına sahip olan MHP, 5 ilçede kazanarak seçimin kazanını oldu.
ADAY TERCİHİ ÖNE ÇIKTI
Aydın’ın en büyük ilçelerinden olan Nazilli’de MHP’li başkan Haluk Alıcık yaklaşık yüzde 43 oy alırken, Nazilli’de Büyükşehir için kullanılan oylarda MHP yaklaşık yüzde 24’te kaldı. Aydınlılar, 5 yıl kendilerine hizmet veren ’Topuklu Efe’ lakaplı Özlem Çerçioğlu'nu kentin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçti. Çerçioğlu, 133 yıllık Aydın Belediyesi’nin son başkanı olarak da tarihe geçti.
Büyükşehirle birlikte kent merkezinde kurulan Efeler İlçesi’nde ilk kez yapılan seçimlerde de CHP’nin adayı Mesut Özakcan ipi göğüslerken, Kuşadası’nda CHP’li Özer Kayalı aldığı yüzde 60 oy oranı ile galip geldi.

CU(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)