Tahsin GÜNER / ANKARA, () - AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, haftalık olağan basın toplantısında ilk kez konuştu. Dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının yapıldığını anımsattı. Dünkü MYK'nın 6 saat sürdüğünü söyleyen Atalay; "Türkiye hızlı bir süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanlığı devir teslimi yapıldı. AK Parti'nin kongresi yapıldı. 62'nci hükümet programı Meclis'te okundu. Takvim tıkır tıkır işliyor" diye konuştu. Atalay, Torba Yasa görüşmeleri için Meclis'i CHP'nin olağanüstü kongresi nedeniyle 8 Eylül'de yapacaklarını kaydetti. Atalay, AK Parti olarak 15 Eylül Pazartesi günü olağan kongre takvimini başlatacaklarını dile getirerek, ilk belde kongrelerine 1 Kasım Cumartesi günü başlanacağını söyledi. Atalay, 22 Şubat'ta kongrelerin tamamlanacağını belirtirken, il kongrelerinin büyük kısmına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılmasını planladıklarını açıkladı.

Atalay, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın 'IŞİD ile savaşan PKK'ya silah verebilir' açıklamasının sorulmasına üzerine; ''Demirtaş'ın düşüncesidir'' diye yanıt verdi.

''KURUMLARLA, MUHATAPLARLA GÖRÜŞECEK''

Çözüm sürecinde yol haritasının ne zaman açıklanacağı yönündeki bir soruya yanıt veren Atalay, şunları söyledi; ''Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en ileri adım, TBMM'den bir yasanın çıkmasıydı. Ve bu yasa çıktı. Türkiye, çözüm sürecine ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Yetki Bakanlar Kurulu'ndadır. Yol haritası çalışması devam ediyor. O bitecek, kurumlarla, muhataplarla görüşecek. Meclis açılmadan bir takvim açıklanırsa iyi olacaktır. Benim kendi ifademdir o. Yoksa kesinleşmiş tarih vermek için değil. Şu anda bir aksama olmaz.''

''YENİLERDEN BİRİSİ OLARAK BAKABİLİRİZ''

Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde kalmayacağını açıklaması ile ilgili bir soruya; ''Hepsi bizim mekanımız, hepsi değerlidir. Çankaya'nın müze özelliğidir. Onlar yine değerini korur. Cumhurbaşkanı açıklamıştı, yeni bir dönem olacak diye. Yenilerden birisi olarak bakabiliriz'' diye yanıt verdi.