BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, "Demokratikleşme paketi bütün Türkiye'yi, bütün vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. 'Bir bölgeye has' diye nitelemiyoruz. Türkiye'de hamdolsun, sorunları kökten çözme yolunda ciddi adımlar attık" dedi. 'Çözüm süreci'nin verimli şekilde yürüdüğünü ve ülkemizde son bir yıldır büyük bir huzurun olduğunu belirten Atalay, "Türkiye bu problemlerden kurtulsun, birlik, bütünlük içinde yoluna devam etsin. Bu paketin de o yönde tabi katkı vereceğini inanıyorum. Türkiye normalleşiyor" diye konuştu.
Seçim çalışmalarını sürdürmek üzere Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti il binasında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK SEÇİM
Türkiye içinde ve dışında kapsamlı bir koalisyon olduğunu, sebebinin ve hedefinin de ne olduğunu bildiklerini belirten Atalay, Türkiye'nin son yıllarda siyasi, ekonomik ve özgürlükler alanında bu istikrar ortamında güçlendiğini söyledi. Türkiye'nin büyüdüğünü herkesin gördüğünü belirten Atalay, "Bu istikrarı bozmak isteyen birileri var. Bu seçim sadece kendisini belirleyen bir seçim değil. Türkiye'nin bundan sonraki geleceğini de epey belirleyecek bir seçim. Yani ilk defa Türkiye, milletimiz kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Yani Cumhurbaşkanını ilk defa vatandaşlar seçecek. Yeni bir süreci de yaşayacağız. Ondan sonra genel seçimler var. Partimizin içinde 3 dönem gibi konular var. Bütün bunların bir arayla geldiği dönemde birileri bu tür yıpratma çalışmalarını yapmış oluyorlar" dedi.
30 MART AKŞAMI HEPSİ ÇÖZÜLECEK
17 Aralık ve 25'ta devam eden sürecin hükümete karşı göründüğünden daha kapsamlı bir hareket olduğunu belirten Atalay, "Ama hamd olsun biz her zaman olduğu gibi dikkatli çalışmamız, dik duruşumuz milletimizin de bize desteği ile bunları da şu anda aşmış durumdayız. 30 Mart akşamı zaten bu problemlerin hepsi çözülecek. Yani 30 Mart Türkiye deki bütün sorunların bundan sonrasını da göz önüne alarak söylüyorum. Çözüleceği bir akşam olacak" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ HUZURU ARTIRDI
Atalay, Kırıkkale'de yaptığı konuşmada, "Bizim Demokratikleşme paketimiz bütün Türkiye'yi, bütün vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Bir bölgeye has diye nitelemiyoruz. Bu Demokratikleşme paketinin çözüm süreci ile ilgisi var. Türkiye'de hamdolsun, sorunları kökten çözme yolunda ciddi, adımlar attık biz" dedi.
'Çözüm süreci'nin verimli şekilde yürüdüğünü ve ülkede son bir yıldır büyük bir huzurun olduğunu belirten Atalay, şunları söyledi:
"Can kayıpları olmuyor ve bunu ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Başından beri özgürlükle ilgili kimseyle pazarlık yapmadığımızı söyledik. BDP de aslında bu kadar demokratikleşme sürecinden çok da mutlu olmuyor. Türkiye bu problemlerden kurtulsun, birlik, bütünlük içinde huzurla yoluna devam etsin. Biz onun için çaba sarf ediyoruz. Doğu, Güney Doğudaki vatandaşlarımızın şu anda hayatları çok değişti. Çözüm süreci oralarda huzuru, ekonomik gelişmeyi artırdı. Eminim ki gelişmeler ve yeni çıkardığımız paket o konudaki gelişmelerde yine olumlu yankılar bulacaktır. Terör Türkiye nin başına bela olmuş. Şu anda terörün de istismar edeceği hususları kaldırarak, biz aslında Türkiye'yi rahatlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu paketin de o yönde tabi katkı vereceğini inanıyorum. Türkiye normalleşiyor.
KIRIM İLE YAKIN İLETİŞİM İÇİNDEYİZ
Atalay, Kırım'da yaşanan olayların hükümetin gündeminde olduğunu ve kendileri için büyük bir hassasiyet taşıdığını öne sürdü. Kırım'ın Türkiye'nin bir parçası olarak mütalaa ettiklerini kaydeden Atalay, "Çok acılar çekmiş kardeşlerimiz. Kırım Türkleri, tatarları. Şu anda orada olup bitenler var. Dışişleri bakanımız Ukrayna'ya gitti. Ukrayna'nın yeni yöneticileri ile görüşmeler yaptı. Kırım'la çok yakın iletişim içerisindeyiz. Çok yakından takip ediyoruz. Kırımlı kardeşlerimizin tekrar haksızlıklara uğramaması için çaba sarf ediliyor. Bu dönemde doğrusu kendimde rol aldım. Geçen 11 yıl içerisinde Kırım'da çok yatırım yaptık. Okullar yaptık, tarihi eserleri canlandırdık. Orada konutlar yaptık, orası bizim için çok önemli. Orada yeni haksızlıklar olmaması içiN Türkiye çok aktif şekilde devrede. Şu anda sorun Rusya ile Ukrayna arasında görünse de Kırım Türklerinden dolayı aslında biz de burada en aktif şekilde konunun içerisindeyiz ve konuyu yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)