Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale'de bir televizyon kanalının canlı yayınına çıkmadan önce gazetecilerin ittifakla ilgili sorularına ilişkin, "Onların öyle hesap ettiği gibi koalisyonlar sandığa yansımayacak" dedi.
Beşir Atalay, Kırıkkale'nin Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı tarafından karşılandı. Atalay ittifakla ilgili şunları söyledi:
"Sadece CHP ile MHP ittifakı değil. Paralel yapı, hatta belli yerlerde BDP de ittifakın içine giriyor. Hepsi birlikte dikkat ettiyseniz dün bir gazetede 'Hangi illerde hangi partiye oy verilmeli' listesi yayınlandı. Açıkça böyle şeyler yapıyorlar. Orada diyor ki; AK Parti'ye karşı hangisi güçlü ise o, bazı illerde CHP, bazı illerde MHP, BDP'nin güçlü olduğu illeri yazmamış ama altına not koymuş. Burada yazılmayan illerde de 'AK Parti adayı karşısında hangisi güçlü ise ona oy verin' diyor. Onu paralel yapı ile birlikte hazırladıkları o gazetede, o haberin o şekilde çıktığı yönünde bana bilgiler geldi. Dolayısıyla bu koalisyonu genişletmek lazım. Hepsi ortak şekilde AK Parti'yi nasıl düşürürüz çalışması yapıyor. İl il takip ediyoruz. Bütün illerin araştırmaları elimizde, genel merkezimizde o analizleri yapıyoruz."
Atalay, bazı illerde MHP ve CHP koalisyonunun şu anda açık görüldüğünü belirtirken, "Mesela Kütahya'daki araştırmada, daha oy için sandığa gidilmedi. Araştırmada bile CHP'nin daha önceki oyları erimiş. CHP tercihi yok duruma gelmiş, hepsi MHP'ye veriyor. Bu koalisyon bazı illerde görülüyor. Şu anda biz onu takip ediyoruz. Ama yani milletin bu konudaki basiretine de çok güveniyoruz. Onlar denese bile bu koalisyonu, bu partilerin tabanı MHP'li kardeşlerimiz birçok yerde ne kadar acı bir şey olduğunu, siyasi kimlikleri ile ne kadar ters düştüklerini zaten görecek. Onların öyle hesap ettiği gibi koalisyonlar sandığa yansımayacak. Ankara'da MHP'nin bir önceki dönemin adayını CHP getirdi, şimdi bu seçimde Büyükşehir'e aday gösterdi. Yani bunların taa başından işbirliği olduğu belli. Ne kadar çabalasalar, şu anda Ankara'yı alamıyorlar. Biz Ankara'da giderek rahatladık. Son araştırmalar öyle gösteriyor."
POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU, ALLAH RAHMET EYLESİN
Atalay, dün gece İstanbul ve Tunceli'de çıkan olayların üzücü olduğunu belirtirken, "Polisimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ama bu kadar olaylar olunca, bir yerlerde onun için de kazalar oluyor, can kayıpları oluyor. Hiçbir can kaybını arzu etmiyoruz" diye konuştu.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)