BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, "Filistin ve Gazze olayı bu Ramazan'da hepimizin en önemli acımız ve üzüntümüz oldu. İsrail'in uyguladığı devlet terörü. Biz daima mazlumdan yana tavır koyduk. Mazlumu ihmal edemeyiz, haksızlığı görmezden gelemeyiz. İsrail'in uyguladığı devlet terörünü lanetliyorum" dedi.
Atalay, Kırıkkale Valiliği'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmaya Atalay ile birlikte Vali Ali Kolat, AK Parti milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Sakarya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütleri yöneticileri katıldı.
AK Parti İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Atalay, özellikle Gazze'deki drama dikkat çekerek şunları söyledi:
"Filistin ve Gazze olayı bu Ramazan'da hepimizin en önemli acımız ve üzüntümüz oldu. Orada İsrail'in uyguladığı devlet terörünü Bir daha buradan ben de lanetliyorum. Doğrusu uluslar arası İsrail'e destek veren kesimleri de kınıyorum. Biz Türkiye olarak çok açık, net bir pozisyon aldık. Her yerdeki haksızlıkta, zulümde biz daima mazlumdan yana tavır koyduk. Burada siyaseten bunu farklı değerlendirenlerde olabiliyor. Ama Başbakanımız da bunu son zamanlarda ifade etti. Yani denge politikası izleyeceğiz diye mazlumu ihmal edemeyiz. Haksızlığı görmezden gelemeyiz. Onun içinde biz doğrusu dünyada bu konuda en açık en net, mesajları veren ülkeyiz."
Atalay, Türkiye olarak diplomasi acısından yapılabilecekleri yaptıklarını, ateşkesin sağlanması, yardımların ulaştırılması, İsrail'in bu zulmünün durdurulması için aktif bir politika izlediklerini söyledi.
Atalay, "Dışişleri Bakanımız önümli görüşmeler yaptı, ama o maksat hasıl olmadı henüz. Burada hedefimiz sadece bir ateşkes değil, ambargonun kalkması. İsrail ambargosunun, dünyanın uyguladığı ambargonun orada İsrail'den geçiş zor. Mısır tarafındaki kapılar da kapatıldı. Biz Filistin'a ambargonun kalkmasını, oraya yardımların ulaştırılmasını, bu ateşkesin için de şart koşuyoruz" dedi.
EMNİYETTEKİ OPERASYONLAR GENİŞLEYECEK
Beşir Atalay, emniyette yapılan çalışmalarda kararlı bir mücadelenin var olduğunu ve yargıya intikal edeceğini belirtti. Atalay, "İşte o dosyalar olgunlaşıyor ve soruşturmalarda başlamış oldu. Tabi bunların genişlemesi de bekleniyor. Yani bu konuda genişleme de devam edecek. Ama her zaman söylediğimiz gibi, bunlar keyfi değil, rastgele değil. Daha önce çok keyfilikler olmuştur. İnsanlar haksız yere dinlenmiştir. Çok kişiye iftiralar atılmıştır. Bu yapı tarafından burada ciddi çalışmalar var. Gözaltılar uzun sürdü. Çok hafif geçen bir soruşturma değil, ciddi ciddi, her şeyin detaylı bir soruşturma yapılmasıdır. Onun için tabi dosyaların içinde hukuka uygun şekilde işlerin yürümesi anlamında, bunu söylüyorum. Bu konuda bizim hükümet olarak kararlılığımız var, ama şu soruşturmalar yargının içinde, yargının elinde yürüyen çalışmalardır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI