'İLLEGAL DİNLEMELER VATANDAŞI TEDİRGİN EDEN BOYUTA ULAŞTI'
Atalay, bir gazetecinin helikopter kazasında vefat eden Büyük Birlik Partisi'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ses kaydının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanılacağı yönündeki iddialara ilişkin sorusu üzerine, "Bunlar tabi spekülatif şeyler. Bizler o konuda olayın gerçeğini bilmeden yorum yapmayız, uygun olmaz. Biliyorsunuz o, şu anda yargıda yürüyen bir konudur. Yargıda yürüyen bir konu ile ilgili, bilmediğimiz bir konu ile ilgili değerlendirme yapmam" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasa dışı dinlemelerle ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmesine ilişkin bir soruya ise Atalay şöyle yanıt verdi:
"Bu olumlu bir şey. Zaten biliyorsunuz zaman zaman değişik konularda Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu'na çalışmalar yaptırıyor. Onun için kurulmuş, ülkenin gündeminde yoğun olarak yer alan bu tür tartışmalı konularda çalışma yapmaları normal. İnşallah faydalı olur. Özellikle bu dinleme konularında hem orada, hem yargı içinde, hem de idari yönden doğrusu çok ileri çalışmaların yapılması lazım. Vatandaşlarımızı doğrusu bu endişeden kurtarmamız lazım. Çok yanlış şeyler olmuş, o illegal dinlemeler artık doğrusu her vatandaşı tedirgin eden boyutlara ulaşmış. Dolayısıyla o çalışmaların yapılması faydalı olur diye düşünüyorum."

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)