BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, ana muhalefet genel başkanının dürüst, adaletli, namuslu konuşmayı istiyorsa, ülkenin ulusal güvenlik sorunları ile ilgilenmesini istedi. Atalay, Başbakanın konutuna böcek konulduğunu yurt içi ve dışında 19 kişinin tespit edildiğini ve bunların meslekle ilişkilerinin kesildiğini anlattı. Atalay, "1 milyonun üzerinde vatandaşla ilgili telefon dinlemesi yapılmış. Bu işleri yürüten güvenlik görevlisi, yargı mensubuyla ilgili soruşturmalar yapılacak. Bunların kimi casusluk suçuyla yargılanacaklar" dedi.
Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki iddialara ilişkin, "Sanki Başbakanın işte birileri ile konuştuğu telefon konuşmaları varmış da, onların tapelerini kastederek, onları kimin konuştuğunu biz tespit etmişiz gibi. Benim söylediğim sadece şudur; böcekle ilgili Başbakanın konutuna böcek konulmuştu ve dinlenmişti. O biliyorsunuz kamuoyunun gündemindeydi. Onunla ilgili bütün tespitler yapıldı. Bunlar 10 ile de yayılmış, hepsi tespit edildi. Bunlarla ilgili yakında da meslekten ihraçtan sonra da tabi diğer davalar başlayacak" diye konuştu.
CASUSLUK SUÇUYLA YARGILANACAKLAR
Atalay, 1 milyonun üzerinde kişi ile ilgili telefon dinlemesi yapılmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Atalay, dinleme konusunda herkesin endişeye düştüğünü anlatırken şöyle devam etti:
"Bir hakim icabında 50 bin dinleme kararı veriyor. Bunlar nasıl verilebilmiş? Bütün bu kararlarda hepsi dosyaya yatırıldı, hiç birinde delil, gerekçe yok, dolayısıyla bu işleri yürüten güvenlik görevlisi, yargı mensubuyla hepsiyle ilgili soruşturmalar yapılacak. Bunların kimi casusluk suçuyla yargılanacak. O bakanlarımızın, başbakanımızın dinlenmesi ile ilgili benim söylediğim bu."
Atalay, ana muhalefetin kimi yerde olmayacak şekilde 'MHP ile nasıl yardımlaşırız' arayışına girdiğini savunurken şöyle devam etti:
"İttifak, vesaire kimi yerde paralel yapı malzeme üretiyor. Bunlar da o malzemeleri alıp kampanya yürütüyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanyasını hepsini dinlediğinizde söylediği sözün özü 3 cümleyi geçmiyor. Ona bir sığındılar, rüşvet, yolsuzluk, yok bilmem ne. Bunların artık hiçbir yerde inandırıcılığı kalmadı. Eğer böyle bir şey varsa, bunun hesabını biz sorarız ve soracağız da Allah'ın izniyle. Memleketin geleceği için ne söylüyor diye baktığınızda, hiçbir şey yok. Ben sadece milletimize şunu söylüyorum. Dünkü İzmir mitingini iyi görsünler. Konak Meydanı'ndan Narlıdere'ye kadar insan doluydu. Bu farklı bir seçim. Oraya herkes iyi baksın." 

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)