Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, BDP'nin Güneydoğu'da çok iyi bir demokrasi sınavı vermediğini belirtirken, "Maalesef çok kötü bir sınav verdi. Onlar şiddetsiz bir siyaseti bir türlü yapamıyorlar, beceremiyorlar, başaramıyorlar. İlla siyasetlerine bir şiddet karıştırmak istiyorlar" dedi.
Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Atalay, AK Parti'nin Van mitinginden sonra BDP'lilerin minibüslerini taşlaması sonucu bir olay olduğunu hatırlattı. Atalay, "Güneydoğu'daki seçim kampanyalarında Ak Parti çalışmalarını, başka parti yok zaten oralarda sabote edici, arabalarımızı taşlama şeklinde şiddet kullandılar. Ama onun dışında Türkiye genelinde güvenliği çok yüksek bir kampanya yaşanıyor. Ve de uzun bir süreydi. Bütün illerde mülki idare amirlerimiz hem güvenlik birimlerimiz doğrusu çok dikkatli tedbirler aldılar" dedi.
CASUSLUK SUÇUDUR, DEVLETE İHANETTİR
Atalay, Dışişleri Bakanlığı’ndaki önemli toplantının seçim malzemesi yapılmasının affedilemeyeceğini belirterek şunları söyledi:
"Sayın bakanın odasında devlet güvenliği ile ilgili önemli bir toplantının dahi bu şekilde seçim ortamı malzemesi olarak kullanılması tabi affedilemez bir şey. Burada söylenecek her şey söylendi. Bu bir devlete ihanettir çok vahim bir şeydir. Bu tam bir casusluk suçudur. Oradaki konuşulan şeyleri görüyorsunuz. Bizim Suriye içinde bir toprağımız var. Süleyman Şah Türbesinin olduğu yer. Ve orayla ilgili son günlerde çevreden tehditler var. Oradaki askerlerimiz tedirgin ediliyor. Orayla ilgili bizim bu konudan sorumlu kurumlarımız bir araya gelip toplantı yapıyorlar, orada her şey konuşulabilir. Devletimizin ihtiyacı olan ne varsa konuşulur. Politika olarak ne alternatifler varsa konuşulur. Ama bunların, işte devlet içine sızmışlar, şeyi burada kendini gösteriyor. Sızılmış ve orada bile bunu kaydetme mekanizması kurulmuş."
Muhalefetin tavrının da çok enteresan olduğunu belirten Atalay, "Muhalefet böyle bir ulusal güvenlik meselesinde olayın vahametine dikkat çekmek yerine, belli ki kendileriyle de önceden paylaşılmış, paslaşılmış ve içerik ile ilgili bunu bile hükümet aleyhinde değerlendirecek bir üslup kullanıyorlar. Yani paralel yapı ile bu muhalefet partilerinin yardımlaşması, paylaşımı en yüksek seviyede. Çok veri var o konuda. Dünkü o olay artık bir çılgınlık, yani her şeyi yapabilirler noktasına geldi. İnşallah 30 Mart akşamı bütün bunların cevabı da ortaya konmuş olacak" dedi.

EG(AY/ESM) (FOTOĞRAFLI)