BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’ye bağlı Bahşılı, Keskin, Balışeyh ve Delice ilçelerini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.
Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar’ı makamında ziyaret eden Atalay, cumhurbaşkanlığı için yurtd ışında Türk vatandaşlarının sandık başına giderek oylarını kullanmalarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Hükümet olarak, yurt dışında oy kullanılması konusunu yasal düzenlemeyle hayata geçirdiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oradaki diplomatik misyonlarımızla doğrusu bugün alınan bilgiler daha kesin değil ama dışarıda seçimlere katılım çok yüksek değil. Bunun bir sebebi; randevu sistemi ve sadece belli merkezlerde oy kullanılması. İnsanların çok uzaklardan oy kullanmaya gelmesi ve bir de önceden randevu alınması. Bu randevu konusu özellikle Avrupa da çok başarılı yürümedi. Dolayısıyla istenen yükseklikte katılım olmadı. Halbuki yurt dışına gittiğimizde her vatandaşımız ‘Biz de oy kullanalım, çünkü diğer ülkeler kendi vatandaşlarını oy kullandırtıyor’ diyordub Yurt dışında 3 milyona yakın seçmenimiz var. Tabii sebepleri araştırılır. Randevu sistemi bunlardan birisi, inşallah herhalde gecikmeden oradaki aksaklıkları gideririz. Yasal düzenleme yapmak, o kanunu değiştirmek lazım. O randevu sistemi veya seçimi, katılımı zorlaştıran unsurları yenileriz. Parlamentoda gündeme gelir. Öyle umut ediyorum."

FOTOĞRAFLI