BASBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç AK Parti Parlamenter Danışmanları Akademisi sertifika törenine katıldı. Programda konuşan Arınç, "Bugün milletvekillerimizden bazılarının sadece kavga, yumruk, kötü sözlerle hatırlanması içimizi yaralar. Milletin seçtiğinin millet kadar asil, temiz, millet kadar onun ideallerine sahip olan birisi olması gerekir" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç AK Parti Parlamenter Danışmanları Akademisi sertifika törenine katıldı. Programda konuşan Arınç, TBMM'de  milletvekillerinin özellikle üsluplarına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Köşeli, ilkeli, omurgalı olmak lazım. Parlamenter, milletvekili, mebus, mutlaka bir ağırlığının olması lazım. Bugün rahmetli Ecevit'i müspet menfi birçok özellikleriyle hatırlıyoruz. Sadece Merve Kavakçı'nın arkasından söylediği sözlerle değil saygısı, nezaketi ve konuşmadaki üslubuyla da hatırlıyoruz. Ben çoğu yerlerde onu örnek vermişimdir. Allah rahmet eylesin, o da ölmeden önce bana iltifatta bulunmuştu, 'Düşüncelerimiz, fikirlerimiz ayrı ama üslubunuzu, konuşmalarınızı çok beğeniyorum' diye takdir etmişti. Ecevit'in, en zor zamanlarda bile nezaketini, saygısını elden bırakmadığını, rakiplerine hitap ederken hangi kelimeleri kullandığını çok iyi biliyoruz. Bugün milletvekillerimizden bazılarının sadece kavgayla, yumrukla, kötü sözlerle hatırlanması içimizi yaralar. Milletin seçtiğinin millet kadar asil, temiz, millet kadar onun ideallerine sahip olan birisi olması gerekir."
SORU ÖNERGELERİ
Milletvekillerinin çoğu kez soru önergelerinde de uyulması gereken kurallara dikkat edilmediğini belirtirken, "Soru mekanizması o kadar 'cılk' hale geldi ki bir ilin bütün ilçeleri için ayrı ayrı soru önergesi verenler var. Böylece sayı yükseliyor. Amaç; üzüm yemek değil bağcıyı dövmek ve soru önergesinin sayısını artırmak" diye konuştu.