KONUŞURKEN BENİ TBMM'NE ÇAĞIRDILAR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Keles İlçe Devlet Hastanesi'nin açılına katıldı. Açılışta konuşan Arınç, konuşması sırasında, muhalefetin isteği üzerine, TBMM tarafından düzenlenen toplantıya çağrıldığını söyledi. "Fezlekeler okunacakmış, ondan sonra da bu fezlekeler konusunda kavga çıkaracaklarmış" diyen Arınç, "Biz buradayız. Orada da arkadaşlarımız var şüphesiz. Biz bakanlar ihtiyaç olduğu zaman birbirimizin yerine oy kullanabiliyoruz. O nedenle ben Bursa'ya gelmeyi tercih ettim. Onlar orada kavga edecekse, onların işi kavga, bizim işimiz hizmet. Milletimizin işine koşmaktan başka derdimiz yok. Bizim derdimiz millet" dedi.
'BIRAKIN BAĞIRMAYI, ÇAĞIRMAYI, HIRSIZ FALAN DEMEYİ'
Muhalefete tavsiyelerde bulunduklarını belirten Bülent Arınç, şöyle konuştu:
"Bırakın böyle bağırmayı, çağırmayı, 'hırsız' falan demeyi. Elinizde bir bildiğiniz varsa, bu montajlara güveniyorsanız, o zaman meclis soruşturması isteyin. 55 kişi imza versin, başbakanlar ve bakanlar hakkında meclis soruşturması açılsın. Deyin, ne öyleyeceksiniz, orada söyleyin. Komisyon kurulsun, incelesin. Suç buluyorsa da hepsini Yüce Divan'a sevk etsin. 'Yok biz onu yapmayız' diyorlar. Peki siz ne yapacaksınız? 'Biz bağırıp, çağırıp, hakaret edeceğiz. Sizi lekeleyeceğiz, milletin nezdinde de oylarınızı düşüreceğiz' diyorlar. Niyetleri kötü. Ama Allah onların niyetlerine göre değil, Rabbim sizin samimiyetinize bizim doğruluğumuza dürüstlüğümüze, bizim Allah rızası için şu millete yaptığımız hizmetlere bakıyor. Heybesinde küfürden başka bir şey olmayanları rezil ediyor. Millet yolunda çalışanları da vezir ediyor. Hamdolsun, çok şükür."
'DÖVECEKSE BİZİ MİLLET DÖVSÜN'
Bu arada konuşması 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganı ile kesilen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Zaten dik durduğumuz için kızıyorlar. Eğilmediğimiz için kızıyorlar. El etek öpmediğimiz için kızıyorlar. 11 senedir toprağa kök saldığımız için kızıyorlar. Üflediler yıkılmadık, bağırdılar çağırdılar yıkılmadık. Darbeciler, cuntacılar harekete geçti, yıkılmadık. Partiyi kapatmak istediler yıkılmadık. Yalan söylediler. İçinden bölmeye çalıştılar yıkılmadık. Şimdi de iftira atıyorlar. Belden aşağıya vuruyorlar. Hakaret ediyorlar, yine yıkılmayacağız Allah'ın izniyle. Ateş-i Nemrut'tan korkar mı İbrahim olan? Hodri meydan, işte meydan diyoruz. Millet ne derse o. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sandık var, gidersin sandığa eğer istemiyorsan oyunu ona göre kullanırsın. Sandıkla gelen demokrasilerde sandıkla gider. Demokrasilerde balans ayarı, sandıkla olur. Biz bu işe tank ile yapacağız diyenlerin hepsi gitti. Yerinde yeller esiyor. Biz bu işi sandıkla yapacağız diyenler hamdolsun dimdik ayakta. Sizinle geldik, sizinle gideriz. Başkasının bize fiske vurmasına razı değiliz ama milletimiz bizi döverse sesimizi de çıkarmayız. Yeter ki millet bizi dövsün. Haksızlık yanlışlık yaparsak, millet bizim cezamızı versin. Başka bir şey istemiyoruz."
Konuşmanın ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç'a dağ yöresine özgü oyuncak bebek hediye etti. Arınç, bebek ile poz verdikten sonra korumalarından birine uzatarak, "Darısı başına" demesi dikkat çekti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arınç, Devlet Hastanesi'nin açılış kurdelesini kesti.

IA(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)