BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te konuştu. Arınç, "Yolsuzlukla mücadele hepimizin ortak kavgasıdır. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi de, Cumhuriyet Halk Partisi de, Barış ve Demokrasi Partisi de süreci ciddiyetle takip etmelidir, yanlışlıkları ortaya koymalıdır… ve bizi de mücadele konusunda her zaman teşvik etmelidir" diye konuştu.

"HUKUK NE DİYOR ONA BAKACAĞIZ"

Bülent Arınç, "Son yaşanan olaylar sebebiyle Hükümetimizin tamamı hakkında suçlayıcı ve bir linç kampanyasına dönüşen bir hakaret kampanyası var. Bunu hak etmedik, bu doğru değil. Türkiye'de her zaman, ta Özal zamanından da başlayarak değil çok öncesinden de bazı bakanlar hakkında iddialar olmuştur. Yapılacak şey ikidir. Hukuk ne diyor ona bakacağız, siyasi etik ne diyor ona bakacağız. Ben, Hükûmet adına yaptığım toplantıda, basın toplantısında meseleyi ikiye ayırdım. Bir: Mesele yolsuzluksa, yolsuzlukla mücadele Hükûmetimizin varlık sebebidir, yolsuzluk kimden gelirse, kim işlerse, kiminle birlikte yapmışsa lanetli bir iştir, onunla mücadele edeceğiz" dedi.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELE HEPİMİZİN ORTAK KAVGASIDIR"

Bülent Arınç, "Onun dışında, söylenir veya söylenmez ama neden bu zamanda, hangi yanlışlıklar yapıldı, kim hangi maksatla hareket etti? E, lütfen bırakın onları da söyleyelim veya birileri söylesin. Bu sırada yapılan her türlü işlemi bütün siyasi partilerin de takip etmesi gerekir. Yolsuzlukla mücadele hepimizin ortak kavgasıdır. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi de, Cumhuriyet Halk Partisi de, Barış ve Demokrasi Partisi de süreci ciddiyetle takip etmelidir, yanlışlıkları ortaya koymalıdır… ve bizi de mücadele konusunda her zaman teşvik etmelidir" diye konuştu.

"HÜKÛMET BU KONU ÜZERİNDE CİDDİYETLE MÜCADELE EDECEK"

Bülent Arınç, "Ben Hükûmetimizin bu konu üzerinde ciddiyetle mücadele edeceğini ve sizlerin de eleştirilerine her zaman açık olduğumuzu, bunun sonucunun da Türkiye için…Türk siyaseti için mutlaka çok hayırlı olacağını düşünüyorum" dedi.