BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Kırşehir'de katıldığı cenaze töreni dönüşünde uğradığı Kırıkkale'de, "Umarım 2014 bütçesi de milletimiz için ülkemiz için hayırlı olur" dedi.
Bülent Arınç'ı Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ve iş adamları karşıladı. Kırıkkale'de 'Yakın dostum' dediği pastane sahibi Mehmet İçler tarafından misafir edilen Arınç, burada gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Sebebi ziyaretim; Çok eski bir arkadaşım vardı Kırşehir'in Özbağ kasabasında. Talebelik arkadaşım Ramazan Kısır. Bir ara belediye başkanlığı da yapmıştı, çok sevdiğim, saydığım, gençlik yıllarımızdan beri dostluğumuzun devam ettiği arkadaşımı maalesef cuma günü onu Hakka uğurladık. Allah rahmet eylesin. Bütçe görüşmeleri sebebiyle Ankara'dan ayrılamamıştım. Bugün evlerinde eşini ve çocuklarını ziyaret etmek için eşim ile birlikte taziyeye gittim. Ankara ya dönüşte hem Mehmet İşler beyi, hem de çok eski bir dostumuz ve çok değerli valimiz Ali Kolat'ı da ayak üstü selamlamak istedim. Yorgunluk çayı içeceğiz" dedi.
Kırıkkale'yi çok sevdiğini söyleyen Arınç, "Benim askerliğim burada geçti. Hanıma gösterdim. O günleri tekrar yaad ettim. Burada çok sevgili dostlarımız var. İnşallah seçim döneminde de Kırıkkale'ye gelmek, sizlerle birlikte olmak, mümkün olur" diye konuştu.
Arınç, son olarak, "Bildiğiniz gibi Meclis'te yoğun bir şekilde bütçe görüşmeleri vardı. Bunları tamamladık. Umarım 2014 bütçesi de milletimiz için ülkemiz için hayırlı olur. Buradan bütün Kırıkkale ye selamlar" dedi.
Bir süre pastanede dinlenen ve kendisini karşılayanlarla sohbet eden Bülent Arınç, daha sonra karayolu ile Ankara'ya döndü.